Lasīšanas laiks: 2 min
Gardākam svētdienas vakaram piedāvājam lielisku recepti no portāla Simplyrecipes.com.
Sastāvdaļas:
Mērcei
- 1 glāze bezpiedevu jogurta
- 2 tējkarotes rīvētu apelsīnu miziņu
- 1 ēdamkaroti apelsīnu marmelādes/džema
Ķirbim
- 4 vidēji riekstu ķirbji (tos mēdz dēvēt arī par sviesta ķirbjiem)
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1/2 tējkarotes piparu
- 1 tējkarote maltas ķimenes
- 1 tējkarote malta koriandra
Pildījumam
- 230 g Šitake sēnes, kātiņus nogriež un galviņas sagriež plānās šķēlītēs
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 ēdamkarote sojas mērce
- 1 tējkarote rīvētu apelsīnu miziņu
- 1 glāze sarkanās kvinojas
- 500 ml ūdens
- 1/4 tējkarotes sāls
- 2 ēdamkarotes sasmalcināti, svaigi pētersīļi
- Olīveļļa pasniegšanai
Pagatavošana:
- Bļodā kopā samaisa jogurtu, apelsīnu miziņu un marmelādi/džemu, uz kādu laiku noliek malā.
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 200°C. Uz cepamās pannas izklāj cepampapīru. Katru ķirbi sagriež gareniski uz pusēm un ar karoti izņem sēklas. Ķirbju “laiviņas” novieto uz cepampannas, iekšpusi ķirbjiem noziež ar olīveļļu. Kopā sajauc sāli, piparus, ķimenes un koriandru, un garšvielu maisījumu pārkaisa pāri ķirbju pusītēm.
- Ķirbju pusītes liek cepties cepeškrāsnī apmēram 30-40 minūtes, kamēr paliek mīkstas, iedurot ar dakšu, un paliek brūnas maliņas. Ja ķirbju pusītes vēl joprojām nav kļuvušas brūnas, grilla režīmā tās padara nedaudz brūnākas.
- Mazāka izmēra pannā ar augstām malām uzkarsē 2 ēdamkarotes olīveļļu, liesmu atstāj vidēji lielu. Pannā liek sēnes un cep, visu paralēli maisot, apmēram 5 minūtes, kamēr sēnes kļūst mīkstas. Pievieno sojas mērci, apelsīnu miziņu un visu labi samaisa. Sēnes pārvieto uz atsevišķu bļodiņu.
- Tajā pašā pannā ber kvinoju, uz vidēji lēnas uguns kvinoju nedaudz apcep, kamēr tā kļūst nedaudz tumšāka. Tad kvinojai pievieno ūdeni, un uzreiz liesmu nogriež mazāku. Pievieno atlikušo 1/4 tējkaroti sāls. Pannai uzliek vāku un ļauj kvinojai gatavoties apmēram 15 minūtes vai kamēr kvinoja uzsūkusi visu ūdeni.
- Ar dakšiņu kvinojā iecilā sēnes ar visu šķidrumu, kas no tām izdalījies, un vienu ēdamkaroti pētersīļus. Pēc garšas pievieno vēl garšvielas.
- Katru ķirbja “laiviņu” sapilda ar kvinojas-sēņu pildījumu. Pāri pārkaisa atlikušos pētersīļus un uzlej nedaudz olīveļļu. Uz katras laiviņas uzlej arī jogurta mērci.
Lai labi garšo!