Lasīšanas laiks: 2 min
Šie lipīgie vistu iesmiņi sevī ietver saldu, sāļu un pikantu garšu – mazliet neierastāks ēdiens nedēļas nogalei! Piedāvājam recepti no portāla Simplyrecipes.com.
Sastāvdaļas:
- 100 g palmu cukura (vai brūnā cukura)
- 110 ml rīsu vīna etiķi
- 60 ml zivju mērci
- 80-100 ml čili mērci, pēc garšas
- 1 ķiploku daiviņu, sasmalcinātu
- 2 ēdamkarotes samalta svaiga ingvera (mizotu)
- Apmēram 800 g vistu stilbiņus (bez ādas un atkaulotus), sagrieztus 5 cm lielos gabalos
- Dārzeņu eļļa (cepamajai pannai)
- Lapas no 1/4 buntītes koriandra, garnējumam
- 2-3 sīpolloki, smalki sagriezti, garnējumam
- Rīsi vai rīsu nūdeles
Pagatavošana:
- Ja tiek izmantoti bambusa iesmiņi, tos 30 minūtes liek mērcēties ūdenī.
- Bļodā kopā samaisa cukuru, etiķi, zivju un čili mērci, ķiplokus un ingveru. Marinādē liek vistu gabaliņus un visu samaisa tā, lai marināde pārklātu visus gabaliņus. Visu marinē vismaz 10 minūtes istabas temperatūrā, bet ne ilgāk kā 30 minūtes, tad marinādes garša kļūs pārāk asa un nomācoša.
- Cepeškrāsnī ieslēdz grila režīmu. Cepamo pannu nepieciešams būs novietot apmēram 10 cm no augšpuses.
- Cepamo pannu izklāj ar foliju un nedaudz to ieeļļo.
- Uz katra iesmiņa sprauž 3-5 vistas gabaliņus (gabaliņus daudzums atkarīgs no tā cik garus iesmiņus izmanto). Gabaliņus nevajadzētu pārāk saspiest kopā, jo tie kļūs brūnāki un kraukšķīgāki, ja tos ceps atstatus vienu no otra. Iesmiņus liek uz cepamās pannas.
- Atlikušo marinādi, kas palikusi pāri ielej mazākā katliņā un uzvāra (apmēram 2-3 minūtes), kamēr marināde sāk sabiezēt. Vistu gabaliņus apsmērē ar sabiezējušo mērci.
- Vistu iesmiņus cep apmēram 3-4 minūtes grila režīmā (ja krāsnī ir atklāta liesma), vai tik ilgi, kamēr tie kļūst brūni no vienas puses, tad iesmiņus apgriež otrādāk, apsmērē vēl ar marinādi un cep 3-4 minūtes no otras puses. Precīzs laiks būs atkarīgs no konkrētās cepeškrāsns temperatūras un režīma.
- Vistu var pasniegt pēc izvēles ar rīsiem vai rīsu nūdelēm, gan ar visiem iesmiņiem, gan gabaliņus noņemot no tiem. Pāri pārkaisa lociņus un koriandru.
Labu apetīti!