Lasīšanas laiks: 2 min
Vieglai un ātri pagatavojamai maltītei piedāvājam vistas-avokado salātu recepti no portāla Simplyrecipes.com.
Sastāvdaļas:
Paniņu mērcei:
- 1 ēdamkarote smalki sagrieztu Šalotes sīpolu
- 2 ēdamkarotes citronu sulas
- 1/4 tējkarotes sāls
- 1/8 tējkarotes malti melnie pipari
- 120 ml majonēzes
- 120 ml paniņas
- 2 ēdamkarotes sasmalcinātus maurlokus
Ķiploku grauzdiņiem:
- 4 šķēlītes kraukšķīgas gaišās maizes
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 ķiploku daiviņa
Salātiem:
- 2 romiešu salātu galviņu serdes (salātos vislabāk izmantot laiviņas formas salātu lapas, kas pārplēstas uz pusēm, bet, ja tādas nav, var izmantot jebkuras citas zaļās salātu lapas)
- Apmēram 280 g sasmalcinātas vai sagrieztas vistas
- 2 vidēji nogatavoti avokado, sagriezti šķēlēs
- Neliels Parmezāna siera gabals (apmēram 30 grami), ar dārzeņu mizotāju sašķēlē plānās šķēlēs
Pagatavošana:
- Mazāka izmēra bļodā vai burciņā ieber sīpolus, sāli, piparus un ielej citronu sulu, visu samaisa un ļauj ievilkties apmēram 5 minūtes. Tad pievieno majonēzi, paniņas un visu samaisa vai sakrata burciņā. Tad pievieno maurlokus un pēc garšas var pievienot vēl sāli un piparus.
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 190°C. Maizes šķēlītes pārgriež uz pusēm un katru apsmērē ar olīveļļu. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru un uz tās liek cepties maizes šķēlītes. Visu cep aptuveni 12-15 minūtes, kamēr maize kļuvusi zeltaini brūna un kraukšķīga. Izņem no krāsns un atdzesē. Katru šķēlīti no abām pusēm ierīvē ar ķiploku.
- Salātus pasniedz atsevišķās 4 bļodiņās, katrā ieliek salātu lapas, pāri liek avokado šķēlītes, vistu un Parmezāna sieru. Pāri lej mērci un pasniedz kopā ar ķiploku grauzdiņiem.
Labu apetīti!