Lasīšanas laiks: < 1 min
Krēmzupas nu jau gandrīz katrā mājā ir lielā cieņā, tāpēc šoreiz piedāvājam sviesta ķirbja-ābolu krēmzupas recepti no portāla Simplyrecipes.com.
Sastāvdaļas:
- 1 vidējs dzeltenais sīpols, sasmalcināts
- 1 selerijas kāts, sasmalcināts
- 1 burkāns, sasmalcināts
- 2 ēd.k. sviesta
- 1 sviesta ķirbis, nomizots un sagriezts mazos kubiņos
- 1 zaļais ābols, nomizots un sagriezts gabaliņos (ābola un ķirbja attiecībai jābūt aptuveni 1:3)
- 700 ml vistas vai dārzeņu buljons
- 230 ml ūdens
- Šķipsniņa muskatrieksta, kanēļa, Kajennas piparu
- Sāls un melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
-
- Lielāka izmēra uzkarsētā katlā liek izkausēt sviestu. Sviestam jāļauj nedaudz uzputoties un pēc mirkļa putām noplakt. Katlā liek sīpolus, burkānus, seleriju un sautē visu aptuveni 5 minūtes. Ja dārzeņi sāk palikt brūni, uguni nogriež mazāku.
- Pievieno ķirbi, ābolu, ielej ūdeni un buljonu. Kad viss sācis vārīties, katlam uzliek vāku un visu vāra aptuveni 30 minūtes, kamēr ķirbis un burkāni palikuši mīksti.
- Kad zupa uzvārījusies, izmantojot rokas vai parasto elektrisko blenderi, visu sablenderē viendabīgā masā.
- Pievieno šķipsniņu muskatrieksta, kanēļa un Kajennas piparu. Sāli un piparus pievieno pēc garšas. Pasniedzot, pāri pārkaisa sakapātus svaigus pētersīļus vai zaļos lociņus.
Labu ēstgribu!