Lasīšanas laiks: < 1 min
Ziemassvētku smaržu mājās viegli var radīt ar dažādu šim laikam raksturīgo garšvielu – kanēļa, krustnagliņu, ingvera, safrāna, kardamona, vaniļas cukura izmantošanu dažādu cepumu, kēksu, kūku, cepešu, karsto dzērienu un pat dāvanu un svētku rotājumu pagatavošanai. Piedāvājam safrāna-šokolādes kūkas recepti, izmantojot Ziemassvētkiem raksturīgas garšvielas.
8 porcijas
Laiks: 40 minūtes
Kūka
100 g sviesta
200 g baltās šokolādes
3 olas
50 ml cukura
2 ēd.k. vaniļas cukura
3 ēd.k. gaišā cukura sīrupa
1 paciņa safrāna
Smalki sarīvēta laima miziņa
Šķipsniņa sāls
150 ml kviešu miltu
Brūkleņu krēms
250 ml 35% saldā krējuma
100 ml svaigā brūkleņu ievārījuma
Saldo krējumu saputo. Ja vēlas, pievieno 2-3 ēd.k. cukuru. Samaisa ar brūkleņu ievārījumu.
Kūka
- Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 175 °
- Izkausējiet sviestu, noceliet no plīts un pievienojiet šokolādi.
- Saputojiet olas, cukuru un vaniļas cukuru. Pievienojiet sīrupu, safrānu, laima miziņu un sāli.
- Šokolādes un sviesta maisījumu lejiet klāt olu maisījumam. Iesijājiet miltus.
- Masu lejiet ietaukotā formā un cepiet cepeškrāsnī 20-25 min. Gatavai kūkai ir jābūt mazliet lipīgai.
- Pasniedziet atdzesētu ar brūkleņu un putukrējuma krēmu.