Lasīšanas laiks: 2 min
Sākās Ziemassvētku gaidīšanas laiks. Līdz ar Pirmās Adventes iestāšanos, piedāvājam recepti gardām svētku trifelēm no portāla Simplyrecipes.com
Sastāvdaļas:
- 600 grami tumšās šokolādes
- 250 ml saldā krējuma
- šķipsniņa sāls
- 80 ml šampanieša vai dzirkstoša vīna
- 3 līdz 4 ēdamkarotes kakao pulvera
- ēdamās zelta lapiņas dekorēšanai (pēc izvēles)
Pagatavošana:
- Ar sviestu viegli ieziež 20 cm garu, taisnstūrveida cepamo trauku. Traukā ieklāj sviesta papīru, tā lai papīra malas būtu nedaudz pāri trauka malām. Sviests palīdzēs papīram pielipt pie trauka malām.
- Atsevišķā bļodā kopā sajauc šokolādi, šķipsniņu sāls un saldo krējumu, visu liek kausēt virs vāroša ūdens, paralēli lēni maisot. Jāpievērš uzmanība tam, lai ūdens neskartos klāt bļodas apakšai. Kad viss izkusis, bļodu noņem no katliņa un iemaisa šokolādes masā šampānieti.
- Visu masu lej cepamajā traukā, ar konditorejas lāpstiņu vienmērīgi izlīdzina. Trauku liek ledusskapī atdzesēties un sastingt no 8 līdz pat 24 stundām.
- Kad viss sastindzis, visu griež vienāda lieluma kubiņos. Lai vieglāk būtu sagriezt un nazis neliptu, to pēc katras iegriešanas iemērc siltā ūdenī.
- Katru trifeli apviļā kakao pulverī un pēc izvēles pielipina gabaliņu no zelta lapiņas (ja pie kādas no trifelēm līmē zelta lapiņas gabalu, tad to trifeles pusi atstāj bez kakao pulvera, lai zelta lapiņa labāk pieliptu). Liekot zelta lapiņu gabaliņus, nevajadzētu izmantot pirkstus, jo gabaliņi var pielipt un saplīst. Vislabāk izmantot sausu otiņu.
Labu apetīti!