Lasīšanas laiks: 2 min
Sātīgas un interesantas maltītes vēlamies baudīt ik dienu, taču reizēm var šķist, ka tādas pagatavošanai nepietiks laika, tāpēc izvēlamies ko vienkāršāku un ierastāku. Taču arī mūsu piesātinātajā ikdienā iespējams palutināt savas garšas kārpiņas un “uzburt” ko jaunu – atliek vien izvēlēties īsto recepti! Šoreiz “Rīgas Miesnieks” sadarbībā ar šefpavāru Arni Ansonu piedāvā īpašu recepti gaļas cienītājiem, kuras īstenošana aizņems vien 20 minūtes.
Nepieciešams (6 personām):
- 3 gabali pitas maizes;
- 360 gramu “Rīgas Miesnieks” “Izlase” gaļas bumbiņu;
- 600 gramu tomātu savā sulā;
- 150 gramu balto sīpolu;
- ķiploks;
- baltvīns;
- svaigs baziliks;
- Himalaju sāls;
- brūnais cukurs;
- ēdamkarote sviesta;
- sarkanais kāposts;
- vītinātas dzērvenes;
- olīveļļa;
- laims;
- puslitrs grieķu jogurta;
- svaigs gurķis;
- svaigs koriandrs.
Pagatavošana:
Pitas maizi griežam uz pusēm un paveram kā kabatiņu. Griežam salmiņos balto sīpolu, kapājam ķiploku un viegli apcepam olīveļļā. Pievienojam baltvīnu un tomātus savā sulā un vārām uz lēnas uguns, kamēr masa ieguvusi ievārījuma konsistenci. Pievienojam Himalaju sāli un brūno cukuru pēc garšas. Pievienojam svaigu baziliku, ēdamkaroti sviesta un blendējam masu līdz viendabīgai konsistencei. Ievietojam mērcē gaļas bumbiņas, vēlreiz mērci izsildām un ļaujam masai atdzist.
Sarkano kāpostu dalām pa lapām un katru lapu atbrīvojam no serdes. Plāno daļu griežam smalkos salmiņos un liekam bļodā. Pievienojam vītinātas dzērvenes, šķipsnu cukura, šķipsnu sāls, ēdamkaroti olīveļļas, laima sulu un kārtīgi visu izspaidām ar roku.
Grieķu jogurtam pievienojam laima sulu, sāli, cukuru un rīvētu svaigu gurķi. Visu samaisām. Pitas maizi paveram, iesmērējam ar grieķu jogurta mērci, ievietojam sarkanā kāposta un dzērveņu salātus, kārtojam virsū gaļas bumbiņas pašu gatavotā tomātu džema mērcē un visu dekorējam ar svaiga koriandra lapām. Un maltīte gatava!
Lielisku garšas piedzīvojumu!