Valmieras Ziņas

Produktu kvalitāte un uzturvērtība ir veselības pamats

Lasīšanas laiks: 2 min

Lai justos enerģiski un saglabātu labu veselību, liela nozīme jāpiešķir tam, kādu uzturu ikdienā lietojam. Turklāt svarīgi, lai maltītes būtu sabalansētas un ietvertu visas nepieciešamās produktu grupas, tostarp dārzeņus, graudaugu un olbaltumvielu produktus, kā arī augļus. Kā “Rīgas Miesnieka” uztura seminārā atzina sertificētā uztura speciāliste Līga Balode, būtiski savā ēdienkartē iekļaut arī kvalitatīvu gaļu, kurā ir daudz neaizvietojamu uzturvielu.

Kā atzīmēja uztura speciāliste, “vienmēr uzsveru, ka produktu kvalitāte un uzturvērtība ir veselības pamats, un tādēļ̧ iesaku izvēlēties kvalitatīvus produktus. Gaļas svarīgākā sastāvdaļa ir pilnvērtīgās olbaltumvielas, kas arī nosaka gaļas uzturvērtību. Tāpat gaļa ir bagāta ar B grupas vitamīniem, cinku un dzelzi, un šīs visas ir vielas, no kurām veidots mūsu organisms, un bez tām pilnvērtīga funkcionēšana nav iespējama. Gaļa noteikti ir jāēd, taču svarīgi atcerēties ieteicamo dienas normu – 70 gramus (vai arī 400 līdz 500 gramus nedēļā), kā arī gaļu ēst kopā ar dārzeņiem, lai organismā labāk uzsūktos tajā esošās uzturvielas un vitamīni”.

Runājot par gaļas vērtīgumu, svarīgi izcelt, ka tajā esošās pilnvērtīgās olbaltumvielas ir nepieciešamas ķermeņa struktūras veidošanai, transporta funkciju veikšanai (tās pārnes uz šūnām un no šūnām aiznes dažādas citas vielas), arī imunitātes stiprināšanai. Savukārt gaļā esošie B grupas vitamīni ir nozīmīgi nervu sistēmas darbībai. Tāpat gaļa ir nozīmīgs dzelzs avots mūsu uzturā, bet tās sastāvā esošais cinks spēlē nozīmīgu lomu insulīna uzkrāšanā un šūnu membrānu stabilizēšanā. No visiem produktiem tieši gaļa cinku satur visvairāk.

Runājot par vispārējām tendencēm gaļas nozarē, gaļas pārstrādes uzņēmuma “HKScan Latvia” pārdošanas direktors Heino Lapiņš uzsvēra, ka īpaši pēdējo gadu laikā gaļa ir bijusi ļoti nozīmīga mūsu uztura daļa un tās patēriņš arvien audzis, pat salīdzinot ar citām produktu kategorijām. “Piemēram, pērn vidēji viens Latvijas iedzīvotājs gadā patērēja 67 kilogramus gaļas, kas apliecina, ka gaļa arvien ir būtiska mūsu ikdienas uztura sastāvdaļa. Turklāt prognozes liecina, ka tās patēriņš tikai pieaugs. Domājot par mūsu ikdienas ēdienkarti, protams, svarīgākais it visā ir ievērot balansu, kā arī uzturā lietot kvalitatīvus, augstvērtīgām sastāvdaļām bagātus produktus, lai sniegtu sev labāko, ko spējam.”

Zāles darbinieks/-ce Tu iegūsi: stabilu atalgojumu vienmēr laikā 5.00 EUR/h - 5.45 EUR/h (bruto), mēs parūpēsimies par Tavu maltīti – katru dienu bezmaksas un garšīgas pusdienas; atbalsts un apmācības, lai Tev būtu viss nepieciešamais veiksmīgam darba sākumam; veselības apdrošināšanu (pēc nostrādātiem 3 mēnešiem); apmaksātu pirmreizējo obligāto veselības pārbaudi; dāvanas svētkos un stipendijas bērniem par izcilām sekmēm - mēs novērtējam un atbalstām ģimenes vērtības; 300 EUR bonuss par katru rekomendēto kolēģi, kurš uzsāks darbu mūsu komandā. Mēs sagaidām: pamatizglītību,  latviešu valodas zināšanas atbilstoši A1 līmenim,  vēlmi un spēju aktīvi strādāt. Mēs tev uzticēsim: izvietot preces,  pārbaudīt preču marķējuma atbilstības cenu zīmēm,  kontrolēt preču derīguma termiņus, konsultēt pircējus Pieteikties vari šeit, atverot saiti! Ja ir kādi jautājumi, zvani uz bezmaksas tālruni 80000088. Profesija: TIRDZNIECĪBAS ZĀLES DARBINIEKS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Georga Apiņa iela 10A, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Tirdzniecība / Mārketings Pieteikto vietu skaits: 2 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-05-31 Kontaktpersona: Pieteikties, atverot saiti. 80000088 Izglītības līmenis: Vispārējā pamatizglītība

Mūsu partneri