Lasīšanas laiks: 2 min
Kad rodas vēlme ilgāk rosīties virtuvē vai priekšā gaidāmi svētki, noderēs šī lieliskā tortes recepte no portāla Simplyrecepies.com.
Sastāvdaļas:
Biskvītam
- 6 olas
- 200 g cukura
- 120 g samaltu valriekstu
- 55 g sasmalcinātas maizes drupatas
Mokas krēmam
- 100 g cukura
- 2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
- 240 ml stipras kafijas
- 30 g šokolādes
- 1 ēdamkarote sviesta
- 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
- 240 ml saldā krējuma
Pagatavošana:
- Atdala olu dzeltenumus no olu baltumiem.
- Sagatavo divas 23 cm platas cepamās formas. Abas formas izklāj ar cepamo papīru. Cepamās formas malas var nedaudz iesmērēt ar sviestu, lai cepamais papīrs labāk pieliptu gar formas malām.
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175°C. Atsevišķā bļodā kopā sajauc maizes drupatas ar valriekstiem un uz brīdi noliek malā.
- Līdz viendabīgai konsistencei sakuļ olu dzeltenumus. Pamazām pievieno 150 g cukura, turpina kult, līdz masa ieguvusi maigi dzeltenu krāsu.
- Atsevišķā bļodā sakuļ olu baltumus un pamazām pievieno atlikušos 50 g cukura. Visu kuļ, kamēr masa sakulta vidēji stingrās putās.
- Olu dzeltenumus, olu baltumus, valriekstus un maizes drupatas lēnām un uzmanīgi samaisa kopā.
- Masu sadala divās daļās un ielej abās cepamajās formās. Cep aptuveni 25-30 minūtes 175°C.
- Kamēr cepās biskvīti, jāgatavo mokas krēms. Katliņā ieber cukuru un kukurūzas cieti. Katliņu uzliek uz vidēji lēnas uguns, pamazām pievieno kafiju un šokolādi. Nepārtraukti maisa, kamēr masa sāk vārīties un sabiezēt. Masu pavāra vēl 1 minūti un tad ņem nost no uguns. Pievieno sviestu un vaniļas ekstraktu, maisa kamēr iegūta viendabīga konsistence. Visai masai jāļauj pilnībā atdzist.
- No cepeškrāsns izņem tortes biskvītus un atļauj tiem 10 minūtes atdzist. Tad tos uzmanīgi izņem no formām un atdala no cepampapīra.
- Atsevišķā traukā saputo saldo krējumu līdz stingrām putām. Kad tas saputots, to uzmanīgi iemaisa mokas masā. Uz atsevišķas paplātes novieto vienu no biskvītiem, apziež to ar mokas krēmu, virsū tam liek otru biskvītu un apziež to gan no augšas, gan gar malām. Var pasniegt tūlīt vai ēst arī vēlāk.
Labu apetīti!