Lasīšanas laiks: 2 min
Veikalu plauktus rotā skaisti granātāboli, kas noder ne tikai saldajiem, bet arī pamatēdieniem. Piedāvājam gardas maltītes recepti no portāla simplyrecepies.com.
Sastāvdaļas:
4 cūkgaļas karbonādes gabali ar kaulu ( aptuveni 2,5 cm biezumā )
Sāls un pipari pēc garšas
2 ēdamkarotes olīveļļa
3 ēdamkarotes smalki sagrieztu šalotes sīpolu
350 ml granātābolu sulas
1 ēdamkarote medus
1 ēdamkarote balzamiko etiķa
2 timiāna zariņi
1 ēdamkarote auksta, nesālīta sviesta
2 ēdamkarotes kapātu pētersīļu (garnējumam)
Sēklas no 1 granātābola (garnējumam)
Pagatavošana:
- Cūkgaļas gabalus kārtīgi no abām pusēm ieziež ar sāli un pipariem.
- Lielāka izmēra cepamajā pannā uzkarsē eļļu. Kad eļļa sakarsusi, uz pannas liek cūkgaļu un cep katru gabalu apmēram 3-5 minūtes no katras puses. Var vadīties arī pēc tā, lai katra gabala abas puses būtu zeltaini brūnas un, iedurot pārtikas termometru, tas uzrādītu 62°C. Kad gaļa apcepta, to ieliek atsevišķā traukā, kuru apklāj foliju, lai gaļu saglabātu siltu.
- Tīrā pannā ielej un uzkarsē eļļu. Pievieno šalotes sīpolus un paralēli maisa, apmēram 45 sekundes, neļaujot sīpoliem piedegt. Pievieno granātābolu sulu, medu, balzamiko etiķi un timiāna zariņus. Visu mērci vāra 5-7 minūtes, vai tik ilgi, kamēr tā sāk sabiezēt. Kad mērce sabiezējusi, to noņem no uguns, izņem ārā timiāna zariņus un pievieno sviestu. Visu izmaisa.
- Katru cūkgaļas gabalu novieto uz servējamā šķīvja un pāri pārlej granātābolu mērci. Pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem un granātābolu sēklām.
Labu apetīti!