Lasīšanas laiks: < 1 min
Rudens ražas laikā daba mūs lutina arī ar meža sēnēm un ogām, kas ikvienam pieejamas Latvijas mežos. Teju katram ir savas labi zināmās receptes, kā baudīt meža veltes, taču ir vērts ļauties eksperimentiem, lai labi zināmajā garšā atklātu jaunas nianses. Rimi gardēdis Normunds Baranovskis un Rimi vīna dārza vīnzinis Mārcis Mitrevics iesaka meža velšu recepti un tai pieskaņotu šampanieti, kas iepriecinās ikvienu gardēdi.
Šī bezglutēna tarte būs rudenīga garšu kārpiņu lutināšana ikvienam, un arī šo desertu ieteicams baudīt kopā ar Veuve Doussot Demi Sec šampanieti.
Pamatnei:
• 200 g mandeļu miltu
• 120 g pūdercukura
• 1 ola
• 60 g sviesta
Siera krēmam:
• 300 g krēmsiera
• 2 olas
• 170 g cukura
• 1 tējkarote sāls
• 250 g brūkleņu
Visas pamatnes sastāvdaļas sajauc kopā un liek ledusskapī uz 30 minūtēm, pēc tam mīklu izrullē un ieklāj formā. Saputo krēmsieru ar olu, cukuru un sāli. Lej siera masu formā un cepeškrāsns apakšā 50 minūtes cep 170 grādos. Pilnībā atdzesē un pasniedz, pārkaisot kūku ar svaigām brūklenēm.