Lasīšanas laiks: 2 min
Izceļot pavasara sezonai atbilstošus produktus un Latvijas dabas veltes, Valmieras restorāni saviem apmeklētājiem sagatavojuši īpašas ēdienkartes, kuras nobaudīt aicina no 8.maija līdz 14.maijam Valmieras restorānu nedēļas laikā.
Trīs kārtu ēdienu piedāvājums pievilcīgās cenu kategorijās – 15 vai 20 eiro vērtībā – būs pieejams piecos restorānos Valmierā, kā arī Kocēnu un Burtnieku novadā:
- Restorānā “Rātes Vārti”
- Restorānā “Agnese”;
- Restorānā “Vecpuisis”;
- Valmiermuižas Alus virtuvē;
- Dikļu pils restorānā.
Lai nobaudītu īpašos piedāvājumus restorānos, nepieciešams veikt iepriekšēju galdiņu rezervāciju. Apmeklētāju garšu baudījumam restorāni pavasara maltītēs piedāvās dažādus dārzeņus, skābenes, rabarberus, kā arī dzinumus, dīgstus un lakšus, pat marinētus diļļu kātus un kartupeļu stiklu! Garšas kārpiņas lutinās izsmalcināti ēdieni no jēra, vistas un cūkgaļas, kā arī piedāvājumi, kuru pamatu veidos menca, sams un palijas fileja. Savukārt deserta piedāvājumā pavāri pārsteigs ar zaķskābeņu saldējumu, rabarberu krēmu, pieneņu marmelādi, ceptu balto šokolādi un citiem labumiem. Pilnās ēdienkartes pieejamas www.visit.valmiera.lv, kā arī restorānu mājaslapās.
Valmieras restorānu nedēļa ir viena no “Eiropas Gastronomijas reģions 2017” pasākumu programmas norisēm Rīgas – Gaujas reģionā. Pasākumu informatīvi atbalsta www.valmieraszinas.lv, www.pilseta24.lv.
2017.gadā Rīgas-Gaujas reģions ir ieguvis tiesības nest Eiropas gastronomijas reģiona titulu. Valmiera kopā ar sadarbības partneriem Rīgas – Gaujas reģionā (Cēsīm, Gaujas Nacionāla parka tūrisma klasteri, Siguldu un Rīgas Tūrisma attīstības biroju) izveidoja īpašu konceptu “Ar dabu šķīvī” reģiona gastronomijas daudzveidības iepazīšanai. Par Eiropas Gastronomijas reģiona vēstnesi izvēlēts dabas produktu gardēdis Dzintars Kristovskis, kurš ir arī Valmiermuižas Alus virtuves un Valmiermuižas vēstniecības Rīgā šefpavārs. Vairāk informācijas www.rigagauja.lv