Lasīšanas laiks: < 1 min
Bekas ir kārums, ko var baudīt dažādos veidos, gatavojot sēņu mērci, vārot zupu, pievienot salātiem un uzkodām.
Lai šis gardums būtu pieejams ne tikai rudenī, bekas var sasaldēt, kaltēt, salīt, marinēt un sterilizēt. Piedāvājam jums marinādes recepti, kā arī ideju, kā ātri pagatavot gardu uzkodu, izmantojot marinētas bekas.
Marinētas bekas
Gatavošanas laiks: 1 stunda
Sastāvdaļas
- Viens kg bekas
- Puse litra ūdens
- Divi sīpoli
- Viena ēdamkarote sāls
- Puse ēdamkarotes cukura
- Trīs smaržīgie pipari
- Viena ķiploka daiviņa
- Septiņas ēdamkarotes 9% etiķa
Gatavošana
Sēnes novāra sālsūdenī apmēram 15 minūtes, noputo, nolej un noskalo aukstā tekošā ūdeni, notecina. Uzvāra marinādi, pieliek sēnes, pavāra un liek burkās.