Lasīšanas laiks: < 1 min
Ja gribas ierasto kartupeļu biezeni padarīt nedaudz interesantāku, piedāvājam vieglu un ātri pagatavojamu recepti no portāla simplyrecipes.com.
Sastāvdaļas:
- 900 g nomizotu un sagrieztu kartupeļu
- Sāls
- 60 ml saldā krējuma
- 4 ēdamkarotes nesālīta sviesta
- 1/4 tējkarote muskatrieksta
- 1/2 tējkarote melno malto piparu
- 3 olu dzeltenumi
Pagatavošana:
- Nomizo un uzvāra kartupeļus, ūdenim pievienojot mazliet sāls (pēc garšas). Vāra aptuveni 20-25 minūtes, kamēr tie kļuvuši mīksti.
- Kamēr kartupeļi vārās, izkausē 2 ēdamkarotes sviesta. Tas būs nepieciešams, lai pārklātu kartupeļu masu pirms likšanas cepeškrāsnī. Pēc tam uzsilda cepeškrāsni uz 220°C.
- Kad kartupeļi uzvārījušies, no tiem nokāš lieko ūdeni. Samazina uguns daudzumu un liek atpakaļ, lai notvaicētu lieko ūdeni.
- Kartupeļiem pievieno 2 ēdamkarotes sviesta un samīca, kamēr sviests atsevišķi vairs nav redzams. Pievieno muskatriekstu, melnos maltos piparus, saldo krējumu un turpina mīcīt. Kad viss ir samīcīts, pievieno olu dzeltenumus un sāli pēc garšas.
- Kartupeļu masu ievieto cepumu formu veidotājā vai plastikāta maisiņā, kam nogriezts mazs stūrītis. Uz cepamās pannas uzliek cepamo papīru, ko viegli noklāj ar eļļu. Sāk spiest virsū kartupeļu masu.
- Pirms likšanas krāsnī, kartupeļu masu noklāj ar sviestu.
- Cep 220°C aptuveni 20 minūtes, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni.
Lai labi garšo!