Lasīšanas laiks: 2 min
Piedāvājam ātri un viegli pagatavojamu krabju nūjiņu plācenīšu recepti no portāla simplyrecipes.com.
Gatavojot šo ēdienu, jābūt uzmanīgam, jo masa var izjukt gan veidojot plācenīšus, gan tos cepot.
Sastāvdaļas:
- 450 g attīrītu krabju nūjiņu
- 4 ēdamkarotes nesālīta sviesta (vēlams sadalīt porcijās pa vienai ēdamkarotei)
- 50 g sakapāta sīpola
- 1 tējkarote sāls
- 2 lielas olas
- 1 ½ tējkarotes sojas mērces
- 1 tējkarote saldās paprikas
- ½ svaigi maltu melno piparu
- 2 ēdamkarotes tartara mērces
- 1 tējkarote citrona miziņas
- 2 ēdamkarotes sakapāta pētersīļa
- 60 g rīvmaizes
Pagatavošana:
- Nelielā katliņā uz vidējas uguns izkausē 1 ēdamkaroti sviesta. Pievieno sīpolu un ½ tējkaroti sāls. Visu cep, līdz sīpoli kļuvuši viegli brūni. Ļauj atdzist.
- Sajauc olas ar sojas mērci, ½ tējkaroti sāls, papriku, melnajiem pipariem, tartara mērci, citrona miziņu, Tobasko mērci, pētersīļiem un apceptajiem sīpoliem. Pievieno krabju nūjiņas.
- Masu saveļ plācenīšos (aptuveni 6 cm platus un 2 cm biezos) un no visām pusēm rūpīgi iecilā rīvmaizē. Turpina, līdz apviļāti visi plācenīši.
- Visus plācenīšus saliek vienu pie otra un vēlreiz nokaisa ar rīvmaizi.
- Liek ledusskapī nostāvēties aptuveni 1 stundu.
- Uz vidējas uguns pannā izkausē atlikušās 3 ēdamkarotes sviesta. Izkausētais sviests radīs putas. Kad tās ir nosēdušās, liek cepties plācenīšus. Pannu nedrīkst pārblīvēt. Cep aptuveni 3-4 minūtes katru pusi, kamēr plācenītis ir zeltaini brūns.
Lai labi garšo!