Lasīšanas laiks: < 1 min
Jaunā gada svinībās ir raksturīgi pacelt glāzi šampanieša. Piedāvājam portāla Simplyrecipes.com recepti, kā šampanieti iekļaut ēdienā un pagatavot gardu un gaisīgu sorbetu.
Sastāvdaļas:
- 360 ml dzirkstoša vīna vai šampanieša
- 220 g baltā cukura graudiņos
- 1 tējkarote sarīvētas citrona vai greipfrūta miziņas
- 1 ēdamkarote kukurūzas sīrupa
- 360 ml svaigas greipfrūta sulas
- 60 ml citrona sulas
Pagatavošana:
- Mazā katliņā ielej šampanieti. Tam pievieno cukuru, kukurūzas sīrupu un sarīvētu citrona vai greipfrūta miziņu. Vāra, kamēr masa pamatīgi burbuļo un viss cukurs ir izkusis.
- Visu pārlej metāla bļodā, pievino citrona un greipfrūta sulu.
- Pilnībā atdzesē. Lai paātrinātu šo procesu, bļodu var ievietot lielākā bļodā, kas pildīta ar ledus aukstu ūdeni un maisa, līdz masa pilnībā atdzisusi.
Cits atdzesēšanas variants: var bļodu pārklāt ar pārtikas plēvi un ievietot ledusskapī uz diennakti.
- Masu kārtīgi sakrata traukā, kuram iespējams cieši aiztaisīt vāku.
- Ievieto saldētavā uz vismaz 6 stundām.
Lai labi garšo!
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme uz veselību.
Alkoholiskos dzērienus ir aizliegts pārdot, iegādāties un nodot nepilngadīgām personām.