Lasīšanas laiks: < 1 min
Netradicionāla Jaunā gada ēdiena recepte no portāla Simplyrecipes.com.
Sastāvdaļas:
- 110 g bekona
- 2 ēdamkarotes eļļas
- 1 selerijas kāts, sakapāts gabaliņos
- 1 neliels dzeltenais sīpols, sakapāts gabaliņos
- 1 neliela zaļā paprika, sakapāta gabaliņos
- 2 ķiploka daiviņas, sakapātas smalkos gabaliņos
- 250-300 g pupiņu ar melno vidiņu
- 1 lauru lapa
- 2 tējkarotes kaltēta timiāna
- 1 tējkarote ar kaudzi zaļo garšvielu maisījuma
- Sāls pēc garšas
- 370-400 g rīsu
- Lociņi un dilles dekorēšanai
Pagatavošana:
- Bekonu sagriež mazos gabalos un gatavo uz vidējas uguns vidēji dziļā katliņā uzsildītā eļļā. Kad bekons kļuvis kraukšķīgs, nedaudz palielina uguni un pievieno seleriju, sīpolus un zaļo papriku. Sautē, kamēr dārzeņi kļuvuši viegli brūni, aptuveni 4-5 minūtes. Pievieno ķiploku un, kārtīgi maisot, gatavo aptuveni 1-2 minūtes.
- Pievieno pupuņas ar melno vidiņu, lauru lapu, timiānu un zaļo garšvielu maisījumu. Visu pārlej ar aptuveni 4 glāzēm ūdens. Visu vāra aptuveni 30-60 minūtes vai arī tikmēr, kamēr pupiņas ir vidēji mīkstas. Jāuzmanās, lai pupiņas neizšķīst.
- Kamēr pupiņas gatavojas, uzvāra rīsus.
- Kad pupiņas ir izvārījušās, nolej lieko ūdeni un izņem lauru lapu. Pēc garšas pievieno sāli.
- Pasniedz, uz šķīvja izkārtojot rīsus, tiem pāri pārliekot pupiņas un dekorējot ar sakapātiem lociņiem vai dillēm.
Lai labi garšo!