Lasīšanas laiks: 2 min
Piparkūkas ir viens galvenajiem Ziemassvētku našķiem. Protams, piparkūku cepšana ir jauka tradīcija, no kuras nevajadzētu atteikties. Taču, ja jūs vēlaties šajos Ziemassvētkos pagatavot ko jaunu, piedāvājam portāla simplyrecipes.com sagatavoto piparkūku kūciņu recepti.
Sastāvdaļas:
- 1,5 glāze miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- Puse tējkarotes kanēļa
- Astotā daļa tējkarotes malta muskatrieksta
- Ceturtdaļa tējkarotes maltu krustnagliņu
- Astotā daļa tējkarotes maltu smaržīgo piparu
- Puse tējkarotes ingvera pulvera
- Puse tējkarotes sāls
- Puse glāzes nesālīta sviesta
- Ceturtā daļa glāzes ūdens
- Puse glāzes tumši brūnā cukura
- Puse glāzes cukurniedru melases sīrupa (Latvijā var nopirkt eko veikalos)
- 3 lielas olas, istabas temperatūrā
- Ceturtā daļa glāzes sarīvēta ingvera saknes
Gatavošana:
1. Uzkarsējiet krāsni līdz 180 grādiem. Tikmēr nelielā bļodiņā izkausējiet sviestu kopā ar tam pievienoto ūdeni (mikroviļņu krāsnī vai karsta ūdens peldē).
2. Citā bļodā sajauciet kopā miltus, sāli, cepamo pulveri un sausās garšvielas .
3. Trešā bļodā sajauciet kopā melases sīrupu un brūno cukuru līdz viendabīgai masai. Pievienojiet olas pa vienai ik pēc 30 sekundēm un visu sakuliet.
4. Izveidojušos saldo masu lēnām iejauciet miltu maisījumā, pēc tam pievienojiet arī sviesta maisījumu un rīvētu ingveru, visu samaisiet līdz izveidojas viendabīga masa.
5. Iepildiet masu cepamā papīra vai silikona “kapkeiku” formās 3/4 no tilpuma. Cepiet 12-14 minūtes vai līdz brīdim, kad pie koka irbulīša nepielīp mīkla. Ļaujiet atdzist dažas minūtes uz pannas, tad pārceliet uz paplāti vai šķīvi un ļaujiet atdzist pilnībā, pēc tam uzklājiet glazūru.
Citrona glazūra
- Ceturtā daļa glāzes + 1 ēdamkarote pūdercukura
- 2 tējkarotes citrona sulas
Sajauciet cukuru un citrona sulu, maisiet līdz izveidojas viendabīga masa. Ļaujiet tai 4 minūtes piebriest. Aplejiet atdzesētās kūciņas un ļaujiet, lai sacietē.