Valmieras Ziņas

Izstādē “Riga Food” AS “Valmieras piens” saņem vairākas godalgas

Lasīšanas laiks: 3 min

Šodien, 7.septembrī, Ķīpsalas izstāžu kompleksā atklāta pārtikas industrijas izstāde “Riga Food 2016”, kuras ievadā tika apbalvoti Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības (LPCS) rīkotā vietējo augstākās kvalitātes piena produktu konkursa laureāti.

Piena produkti tika vērtēti sešās grupās – 2015.-2016.gada labākie jaunie produkti, kefīrs ar tauku saturu līdz 3%, biezpiens ar tauku saturu 9%, krējums ar tauku saturu 20%, augstākā labuma sviests, kā arī nogatavināts “Holandes” tipa puscietais siers.

Jauno produktu konkursa raudzēto piena produktu grupā zelta medaļu piešķīra SIA “Rīgas piensaimnieks” ražotajam bifido dzeramajam jogurtam “Kārums” bez piedevām, sudraba medaļu saņēma AS “Valmieras piens” produkts “Lakto Pro” ar banānu piedevu un vitamīniem, bet bronzas medaļu piešķīra AS “Tukuma piens” jogurta smūtijam ar zemeņu, mango, apelsīnu garšu.

Jauno produktu konkursa siera grupā pirmo vietu piešķīra AS “Latgales piens” krēmsieram “Čedars”, otro vietu – AS “Jaunpils pienotavas” ražotajam “Mini Mozzarella” sieram, bet trešo vietu – “Tukuma piena” ražotajam “Fetahi” baltajam sieram.

Kā norādīja LPCS vadītājs Jānis Šolks, skaitliski vislielākais paraugu skaits bija tieši gada jauno piena produktu kategorijā. “Tas nozīmē, ka nozarei grūtajos apstākļos piena pārstrādes uzņēmumi intensīvi strādā pie jaunu produktu radīšanas, kas ir vērtīgi kā patērētājiem, tā arī pašiem uzņēmumiem. Tā ir iespēja agrāk vai vēlāk iekarot kādu jaunu tirgu pasaulē,” sacīja Šolks.

Konkursā par labāko kefīru tika atzīts AS “Latgales piens” kefīrs ar 2,5% tauku saturu, otro vietu piešķīra AS “Rīgas piena kombināts” kefīram “Limbažu” ar 2,5% tauku saturu, bet trešā vieta – “Valmieras piena” kefīram “Valmiera” ar 2% tauku saturu.

Savukārt biezpiena grupā zelta medaļu piešķīra “Valmieras piena” ražotajam biezpienam “Valmiera” ar tauku saturu 9%, sudrabu saņēma AS “Talsu piensaimnieks” biezpiens “Talsu” ar tauku saturu 9%, bet bronzu – “Latgales piena” biezpiens ar tauku saturu 9%.

Skābā krējuma konkursā par labāko atzīts “Valmieras piena” krējums “Valmiera”, otro vietu saņēma SIA “Rīgas piensaimnieks” krējums, bet trešo vietu piešķīra “Tukuma piena” krējumam. Sviesta konkursā zelta medaļu piešķīra “Rīgas piensaimnieka” saldkrējuma sviestam “Kārums” ar tauku saturu 82%, sudraba medaļu saņēma “Tukuma piena” saldkrējuma sviests “Eksporta” ar tauku saturu 82,5%, bet bronzas medaļu piešķīra AS “Krāslavas piens” skābkrējuma sviestam ar tauku saturu 82,5%.

Nogatavināta puscietā “Holandes” tipa siera konkursā par labāko atzīts SIA “Latvijas piens” “Holandes” tipa siers “Gouda Premium” ar tauku saturu 45%. Sudraba medaļu piešķīra AS “Cesvaines piens” ražotajam “Holandes” tipa sieram ar tauku saturu 45%, bet bronzas medaļu piešķīra “Smiltenes piena” “Holandes” tipa sieram ar tauku saturu 45%.

Šī gada konkursa komisijā līdzās LPCS vadītājam bija Latvijas Lauksaimniecības universitātes dekāne Inga Ciproviča, pārtikas drošības zinātniskā institūta “Bior” eksperti Inese Ozollapa, Daina Podskočija, Andris Rava, Pārtikas un veterinārā dienesta eksperte Una Rubīna, Zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietniece Rigonda Krieviņa, diētas ārste Lolita Neimane, SIA “Maxima Latvija” Procesu un kvalitātes vadības departamenta direktore Dace Grava, SIA “RIMI Latvia” kvalitātes vadītāja Māra Tamane.

LPCS piena produktu konkurss tiek rīkots sadarbībā ar starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību “BT1”, un to finansiāli atbalsta “Valsts lauku tīkls”. Konkursa mērķis ir popularizēt piena produktu lietošanu Latvijas iedzīvotāju uzturā un apkopot piena pārstrādes uzņēmumu un meistaru pieredzi ražošanā.

Kā ziņots, starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde “Riga Food 2016” tika atklāta šodien un ilgs līdz 10.septembrim. Izstādi papildinās plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma.

Izstādes darba laiki: šodien, Profesionāļu dienā, – no plkst.10 līdz 17, 8.septembrī un 9.septembrī – no plkst.10 līdz 19, bet 10.septembrī – no plkst.10 līdz 17.

”Riga Food” rīko “BT1” sadarbībā ar Zemkopības ministriju, Agroresursu un ekonomikas institūtu, Latvijas Tehnoloģisko centru, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru, SIA “EEN Latvija”, Pavāru klubu, Latvijas Bārmeņu federāciju, organizāciju “Diplomatic Economic Club Latvia” u.c.

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Meklējam nepilna laika privāto pavāru Valmierā Mēs esam ģimene (2 pieaugušie un 1 bērns), kas meklē atbildīgu un aizrautīgu privāto pavāru regulārai sadarbībai. Pavārs parūpētos par gardām un veselīgām maltītēm mums, savukārt mēs nodrošinātu aptuveni 10 stundu darba slodzi nedēļā un iespēju papildus nopelnīt. Pavāra pienākumi: Izveidot sabalansētu un daudzveidīgu ēdienkarti, ievērojot iepriekš sagatavotus uztura speciālista ieteikumus, ģimenes individuālās vēlmes un uztura ierobežojumus. Katru nedēļu izveidot sarakstu ar produktiem, kas būs nepieciešami ēdienu pagatavošanai, norādot precīzu sastāvdaļu daudzumu Pagatavot 2 maltītes katrai dienai (pusdienas un vakariņas) divreiz nedēļā 3 dienu periodam Ik pa laikam eksperimentēt ar garšām, radot jaunas un interesantas maltītes un uzklausot ģimenes ieteikumus Sniegt norādījumus ģimenei par produktu uzglabāšanu un uzsildīšanu. Pavāra kompetences: Profesionālā pavāra izglītība, kas ietver kursu par pārtikas higiēnu un drošību Vēlama vismaz 1-2 gadu praktiskā pieredze ēst gatavošanā Izpratne par uztura plānošanu, kā arī spēja piemeklēt veselīgas produktu alternatīvas un risinājumus Pieredze ēdienu sagatavošanā vairākām maltītēm vienlaicīgi, kā arī zināšanas par tā uzglabāšanu, uzsildīšanu Spēja pielāgoties plānojot ēdienkarti, ņemot vērā atsauksmes un uztura speciālista ieteikumus Augsta atbildības sajūta, punktualitāte un spēja precīzi plānot nepieciešamo sastāvdaļu daudzumu, tādējādi optimizējot pārtikas budžetu un izvairoties no ēdiena izmešanas Zināšanas par darba higiēnu, kā arī spēja uzturēt tīru un sakārtotu vidi Laba darba ētika - pieklājīga, cieņpilna un draudzīga attieksme, kā arī vēlme sadarboties Mēs piedāvājam: Atalgojumu 7–10 eiro stundā (atkarībā no pieredzes un kvalifikācijas). Darba slodzi aptuveni 10 stundas nedēļā Iespēju plānot darba laiku un gatavot sev ērtā laikā Sadarbību ar profesionālu uztura speciālistu Veiksmīgas sadarbības rezultātā, iespējamas sadarbības arī ar citām ģimenēm Lai pieteiktos, lūdzu, nosūti uz epastu: diana.bralite@gmail.com CV; Īsu aprakstu par to, kāda ir Tava līdzšinējā pieredze ēdināšanas jomā Gaidām Tavu pieteikumu un ceram uz garšīgu sadarbību!

SIA “Valmieras Olimpiskais centrs” Viesnīca „Sports Hotel” aicina pievienoties savai komandai  BROKASTU VIESMĪLI uz noteiktu laiku līdz 31.08.2025. Galvenās prasības klandidātiem: augsta atbildības izjūta un precizitāte darbā; uzturēt tīru un kārtīgu darba vidi un aprīkojumu; higiēnas un paškontroles normu ievērošana un to kontrolēšana; spēja patstāvīgi plānot savu darba laiku; labas latviešu valodas zināšanas; pieredze līdzīgā amatā tiks uzskatīta par priekšrocību. Amata apraksts: plānot un organizēt viesu apkalpošanu brokastīs; organizēt pasūtījumu izpildi; pagatavot un sagatavot brokastu produkciju; nodarboties ar viesu uzņemšanu; pasūtīt produktus un citus materiālus, kontrolēt to izlietošanu un uzgalbāšanu; piedalīties saimniecības struktūrvienības darba organizēšanā; brokastu zāles un virtuves sagatavošana brokastīm. Piedāvājam: pilnas slodzes darbu; draudzīgu un atsaucīgu kolektīvu; stabilu atalgojumu un sociālās garantijas; atalgojums: stundas tarifa likme pārbaudes laikā 4,65 EUR/h, pēc pābaudes laika 5.00 EUR/h (pirms nodokļu nomaksas); summēto darba laiku, darbu maiņās (06.00-14.30); dažāda veida “bonusus” pēc pārbaudes laika; darba vieta: viesnīca "Sports Hotel", Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras novads. Pieteikuma vēstuli un CV lūdzam sūtīt uz e-pastu – egita.kise@sportshotel.lv līdz 30.04.2025. Tiks izskatīti tikai tie pieteikumi, kuros būs gan CV, gan motivācijas (pieteikuma) vēstule. Informācija par piedāvāto amatu pa tālruni +371 25464433 Kontaktpersona Egita Ķīse, Informācija par viesnīcu www.sportshotel.lv Pretendentu iesūtītie dokumenti un personas dati, uz vakances laiku un noteiktu laiku pēc norādītā termiņa beigām, pārziņa leģitīmo interešu ietvaros tiks uzglabāti pārziņa lietvedībā. Iesniedzot savu pieteikumu, Jūs piekrītat savu personas datu apstrādei norādītās vakances pretendentu izvērtēšanas un atlases procesā un saziņai ar Jums. Nosūtītajos dokumentos lūgums neiekļaut sensitīvus (īpašās kategorijas) personas datus. Savu piekrišanu datu apstrādei norādītajiem mērķiem varat atsaukt jebkurā laikā, sazinoties ar pārzini. Pārzinis garantē nenodot pretendenta personas datus trešajām personām, bez pretendenta rakstveida saskaņojuma. Pārzinis SIA “Valmieras Olimpiskais centrs”, reģistrācijas Nr. 54103025871, adrese: Čempionu iela 2, Valmiera, Valmieras novads, LV-4201. Profesija: VIESMĪLIS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Summētais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-04-30 Kontaktpersona: Egita Ķīse

Mūsu partneri