Lasīšanas laiks: < 1 min
Piedāvājam izmēģināt portāla “Freerecipes.com” recepti vienkāršām un gardām pusdienām.
Sastāvdaļas:
- 30 ķiršu tomāti, sadalīti uz pusēm;
- ¼ tējkarotes sāls;
- 4 ēdamkarotes sakapātu baziliku;
- 60 ml olīveļļas;
- 40 g sakapātu sīpolu;
- 2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas;
- 100 g vistas gaļas;
- 200 g spageti makaronu;
- Sāls, ko pievienot ūdenim, kurā vārīsies spageti.
Pagatavošana:
- Sagrieztos ķiršu tomātus ievieto bļodā un pārkaisa ar ¼ tējkaroti sāls un 2 ēdamkarotēm sakapāta bazilika. Noliek malā.
- Kamēr katlā vārās ūdens, uz pannas uzlej olīveļļu un uzsilda to uz vidējas uguns.
- Pievieno 40 g sakapātu sīpolu, un cep, kamēr tie kļūst zeltaini brūni. Pievieno ķiploku un cep vēl 30 sekundes. Pievieno tomātus un gatavo vēl aptuveni 2 minūtes. Pašās beigās pievieno vistas gaļu, samazina uguni un sautē, kamēr izveidojas mērcīte.
- Kad ūdens katlā sācis vārīties, tajā ievieto spagetī makaronus un uz lielas uguns vāra aptuveni divas minūtes. Aptuveni 50 ml no spagetī katliņā esošā ūdens pievieno dārzeņiem pannā.
- Pannā pievieno izvārītus spageti makaronus, kārtīgi samaisa un pārkaisa ar atlikušajām 2 ēdamkarotēm sakapāta bazilika.
Labu apetīti!