Lasīšanas laiks: < 1 min
Laikā, kad raža dārzos nogatavojusies, piedāvājam portāla “Freerecipes.com” recepti veģetārās kesadiljas pagatavošanai.
Sastāvdaļas:
- 1 ēdamkarote olīveļļas;
- 50 g sakapātas paprikas;
- 50 g sakapātu sarkano sīpolu;
- Šķipsniņa ķimeņu;
- 175 g smalki sagriezta lapu kāposta (bez serdes (kacena));
- ¼ tējkarotes sviesta;
- 115 g sarīvēta, viegli kūstoša siera;
- Tortiljas plāksnītes.
Pagatavošana:
- Uz vidējas uguns pannā uzsilda olīveļļu. Pievieno papriku un sarkano sīpolu.
- Cep aptuveni 3 minūtes, kamēr dārzeņi kļuvuši mazliet mīkstāki.
- Pārkaisa ar ķimenēm. Pievieno lapu kāpostu un samaisa.
- Vēl aptuveni minūti visu cep uz vidējas uguns, tad to samazina. Cep vēļ dažas minūtes, līdz kāposts izcepies. Noņem no uguns.
- Uz vidējas uguns uzsilda pannu, uzliek uz tās nedaudz sviesta. Novieto tortiljas plāksnīti un silda, kamēr gaisa burbulīši sāk parādīties un pārsprāgst. Tad tortilju apgriež uz otru pusi, un atkal ļauj gaisa burbulīšiem pārsprāgt.
- Tortiljas plāksnīti pārkaisa ar sieru. Uz vienas tortiljas puses uzliek apcepto dārzeņu maisījumu. Pārloka uz pusēm un nedaudz piespiež ar cepamo lāpstiņu.
- Kad siers izkusis, tortilju apgriež uz otru pusi. Kad tortilja gatava, to novieto uz virtuves dēlīsa un sagriež trijstūrīšos.
- Atkārto šos soļus ar pārējām tortiljas plāksnītēm.
Lai labi garšo!