Lasīšanas laiks: < 1 min
Garda un sātīga zupas recepte vēsiem un lietainiem vasaras vakariem.
Sastāvdaļas:
- 60 g balto pupiņu bez šķidruma;
- 1 ēdamkarote olīveļļas;
- ½ liela dzeltenā sīpola;
- 1 ēdamkarote svaigi sakapāta timiāna;
- 2 ķiploka daiviņas;
- ⅛ no zaļās kāpostgalvas;
- 100 g sakapātu svaigo tomātu;
- 2 seleriju kāti;
- 1,5 burkāni;
- 1 litrs dārzeņu buljona;
- 1 vidēja lieluma kartupelis;
- 10 g sakapāta svaiga bazilika;
- ¼ no sarkanās kāpostgalvas;
- 2 kabači;
- 2 tējkarotes sāls;
- 60 g Parmezāna siera.
Pagatavošana:
- Uz vidējas uguns katlā uzsilda olīveļļu. Pievieno smalki sakapātu sīpolu, timiānu un ķiploku. Sautē 5 minūtes;
- Pievieno zaļo kāpostu, tomātus, seleriju un burkānus. Sautē vēl 10 minūtes;
- Pievieno pupiņas, buljonu, kartupeļus un baziliku. Mazliet pavāra, uzliek vāku un uz lēnas uguns silda aptuveni stundu;
- Pievieno sarkano kāpostu, kabaci, sāli. Uzliek vāku un vāra aptuveni 20 minūtes, kamēr dārzeņi mīksti. Pāri pārkaisa sieru;
- Pasniedz ar maltiem pipariem un maizi.
Lai labi garšo!