Lasīšanas laiks: < 1 min
Piedāvājam ātri un viegli pagatavojamu recepti kabaču cienītājiem.
Sastāvdaļas
- 500 g zaļo vai dzelteno kabaču;
- 40 g piparmētu lapiņu;
- 3 ēdamkarotes olīveļļas;
- 1 ēdamkarotes svaigas citrona sulas;
- ¼ tējkarotes jūras sāls;
- Pipari un sāls pēc garšas;
- 30 g riekstu;
- Parmezāna siers.
Pagatavošana
- Uz vidējas uguns uzsilda pannu, lai apceptu riekstus. Uz siltas pannas uzliek riekstus. Cepot maisa, kamēr tie ir zeltaini brūni. Pēc tam noņem no pannas un atdzesē
- Plānās šķēlēs sagriež kabačus. Ievieto bļodā
- Mazos gabaliņos sagriež piparmētru lapiņas. Pievieno kabačiem
- Sajauc eļļu ar citronu sulu mazā bļodiņā. Pievieno sāli un piparus un pārlej pāri kabačiem un piparmētru gabaliņiem. Klāt pieliek riekstus un visu mierīgi, bet kārtīgi sajauc.
- Atstāj uz 10 minūtēm, lai kabacis paliktu mīkstāks un garšas sajauktos kopā
- Uzliek salātus uz šķīvjiem. Dekorē ar sieru un dažām piparmētru lapiņām.
Lai labi garšo!