Lasīšanas laiks: 2 min
Piedāvājam gardu bagetes recepti no portāla Buzzfeed.com.
Sastāvdaļas:
- 1 vistas fileja
- Milti
- 4 olas
- Rīvmaize
- 200 ml eļļas
- 1 garā bagete
- 10 – 12 šķēlītes viegli kūstoša siera
- 100g sviesta
- 3 ķiploku daiviņas
- 1 ēdamkarote pētersīļu
- 1 ēdamkarote parmezāna siera
Pagatavošana:
- Vistas fileju sagriež aptuveni 1 cm biezās šķēlēs;
- Atsevišķās bļodās ievieto miltus, saklapētas olas un rīvmaizi;
- Filejas gabaliņu izmērcē miltos, tad olā un rīvmaizē, noklājot visu gabaliņu;
- Atkārto ar atlikušajiem filejas gabaliņiem;
- Pannā uzsilda eļļu līdz aptuveni 180˚C;
- Arī cepeškrāsni uzliek sildīties uz 180˚C;
- Sakarsētā eļļā liek apviļātos vistas filejas gabaliņus un cep, līdz abas puses ir zeltaini brūnas. Noņemot no pannas, tos liek uz papīra dvieļa, lai notek liekais šķidrums;
- Sagriež bageti filejas gabalu garumā;
- Ar nazi no bagetes izgriež vidu;
- Blakus saliek divus siera gabalus vienu virs otra tā, lai tie pārklātos aptuveni 1 cm. Pa vidu abiem siera gabaliem ievieto izcepto fileju. Sieru cieši aptin apkārt filejai;
- Sarullētos filejas gabalus ievieto bagetes gabalā. To sagriež vēl mazākos gabalos, ko cieši vienu pie otra saliek uz cepamās pannas;
- Atsevišķā bļodā kopā sajauc izkausētu sviestu, samīcītas ķiploku daiviņas, smalki sakapātus pētersīļus un parmezāna sieru. Iegūto masu pārlej pāri visiem bagetes gabaliem;
- Visus bagetes gabalus cieši ietin follijā un cep cepeškrāsnī aptuveni 20-25 minūtes, kamēr siers ir izkusis un sāk palikt brūns;
- Pasniedz kopā ar mērcīti pēc pašu izvēles.
Lai labi garšo!
Video recepte: