Lasīšanas laiks: 3 min
Vai jūs kādreiz esat mēģinājuši arbūzu gaspačo? Tā ir auksta vasaras zupa, kurā tomātus aizstāj arbūzs. Šajā portāla simplyrecipes.com versijā joprojām izmantoti daži tomāti, kas atgādina par saistību ar tradicionālo gaspačo. Arbūzs piešķir šai zupai nedaudz saldenu garšu un aromātu.
Tāpat, kā gadījumā ar tradicionālo gaspačo, zupa garša kļūs tikai labāka, ja jūs to atstāsies uz nakti ledusskapī. Tas ļaus dažādām garšām un aromātiem labāk sajaukties vienā veselumā. Šī ir ideāla viegla maltīte karstā dienā. Jūs varat zupu pagatavot lielā katlā un baudīt to vairākas dienas.
Gatavošanas laiks: 30 minūtes
Sastāvdaļas 6 porcijām
Sastāvdaļu sarakstā ir atsevišķi norādīts daudzums rupji un smalki sagrieztajiem sarkanajiem sīpoliem, paprikai, gurķim, un jalapeno pipariem. Rupji sagrieztos sīpolus, piparus, gurķi un jalapeno piparu atsevišķi sablendē biezenī, savukārt smalki sagrieztos dārzeņus pievieno atpakaļ zupā pēc tam, kad pārējās sastāvdaļas ir sablendētas.
- 1 sarkanais sīpols – puse rupji sakapāta, puse smalki sakapāta
- 1-2 sarkanās paprikas – 1/4 rupji sagriezta, 3/4 smalki sagriezta
- 1-2 nomizoti, no sēklām atbrīvoti gurķi – puse rupji sagriezta, puse smalki sagriezta
- 1 jalapeno pipars – puse rupji sakapāta, puse smalki sakapāta (vairāk vai mazāk pēc garšas)
- 2 glāzes sagrieztu svaigu tomātu
- 6 līdz 7 glāzes sagriezta arbūza
- 1/4 glāzes sasmalcināta koriandra
- 1/4 līdz 1/2 glāzes sarkanvīna etiķa (vairāk vai mazāk pēc garšas, atkarībā no arbūza un tomātu salduma)
- 1 ēdamkarote Košera sāls
- 1 ēdamkarote olīveļļas
Dekoram
- Skābais krējums
- Kubiņos sagriezts avokado
- Koriandrs
Gatavošana
1. Ielieciet rupji sasmalcināto sīpolu, papriku, gurķi, jalapeno piparu un koriandru jaudīgā blenderī. Neaizmirstiet atlikt malā smalki sakapātos dārzeņus vēlākai izmantošanai! Pievieno arī tomātus un pulsa režīmā sablendē biezenī. Pievieno arbūzu un atkal pulsa režīmā blendē līdz biezeņa konsistencei. Ielej lielā bļodā.
2. Ja jūsu blenderis nav pietiekami liels, vai, ja vēlaties izmantot virtuves kombainu, blendēšanu nāksies veikt vairākos piegājienos. Iegremdēšanas blenderis, visticamāk, nestrādās, jo nav pietiekami daudz šķidruma.
3. Nogaršojiet gaspačo un pievienojiet sarkanvīna etiķi, lai līdzsvarotu arbūza un tomātu saldumu. Atkarībā no tā, cik salds ir arbūzs, un, cik skābi vai saldi tomāti, jums būs nepieciešams pievienot vairāk vai mazāk sarkanvīna etiķi. Tātad, sāciet ar 1/4 glāzes etiķa, un turpiniet pievienot pa ēdamkarotei, līdz esat sasniedzis vēlamo garšu. Pievienojiet pēc garšas sāli un olīveļļu.
4. Iemaisiet zupā smalki sakapātos sīpolus, papriku, gurķi, un jalapeno piparu. Atdzesējiet gaspačo vismaz stundu, bet vislabāk atstājiet to ledusskapī uz nakti, lai zupa iegūst izteiktāku garšu. Pievienojiet vairāk sāli pēc garšas, ja tas nepieciešams.
5. Zupu dekorē ar krējumu, kubiņos sagrieztu avokado un sasmalcinātu svaigu koriandru. Var arī pievienot kubiņos sagrieztu apgrauzdētu maizi.