Lasīšanas laiks: 2 min
Ja jums ir apnikusi tradicionālā aukstā zupa ar kefīru un bietēm, piedāvājam pamēģināt ko jaunu. Lūk, asās cukini zupas recepte no portāla www.simplyrecipes.com.
Sastāvdaļas 4 porcijām
- 4 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 sīpols, smalki sakapāts
- 1/2 jalapeno pipara, smalki sakapāts (vai vairāk, pēc garšas, atkarībā no tā cik pikantu zupu jūs vēlaties), pirms lietošanas jāizņem sēklas, stublājus un ribas
- 3 sasmalcinātas ķiploka daiviņas
- 1 kilograms sasmalcinātu cukini, aptuveni 5-6 krūzes. Ja jums ir ļoti liels cukini, vispirms to nomizojiet un izņemiet sēklas.
- 1,5 tases sasmalcinātas pusmīkstas maizes
- 3 glāzes vistas vai dārzeņu buljona
- 1 glāze ūdens
- 1/2 tases svaigas piparmētru lapas, sakapātas
- 1/2 glāzes svaigu koriandra lapu, sakapātas (pēc izvēles)
- 2 tējkarotes citrona sulas
- sāls
- pipari
Gatavošana
1. Uzsilda olīveļļu lielā katlā vidēji augstā temperatūrā. Pievieno sīpolu un jalapeno piparus un apcep 4-5 minūtes, līdz sīpoli ir caurspīdīgi, bet ne brūni. Pievieno ķiplokus, cukini un cep vēl 3-4 minūtes, bieži apmaisot. Apkaisa ar sāli.
2. Pievieno maizi, buljonu un ūdeni, un uzkarsē līdz sāk vārīties. Samazina karstuma padevi un vāra uz lēnas uguns 20 minūtes.
3. Noņem no plīts. Pievienot piparmētru un koriandru, visu kopā sasmalcina ar blenderi.
4. Ja nelieto rokas blenderi, zupu atkal ielej katlā. Pievienojiet citronu sulu, sāli un piparus pēc garšas, un apmaisa.
Dekorē ar citrona daiviņām, piparmētru vai koriandru lapām.
Pasniedz karstu vai atdzesētu. Var turēt uz ledusskapī vienu nedēļu.