Lasīšanas laiks: 2 min
Brīvdienas ir īstais laiks, lai nesteidzīgi pagatavotu kādu gardu un sātīgu maltīti, ko baudīt pašam vai kopā ar visu ģimeni. Tuvojoties nedēļas nogalei, “Rīgas Miesnieka” gaļas eksperti piedāvā izmēģināt recepti no Latvijas pļavu, dārzu un lauku labumiem, kas priecēs acis un sildīs sirdi.
Sastāvdaļas:
- 3 ēdamkarotes cukura;
- 2 “Rīgas Miesnieks” liellopa burger-kotletes;
- 250 gramu tomātu pastas;
- 2 ķiploka daiviņas;
- 250 gramu tomātu savā sulā;
- 1/2 ēdamkarote medus;
- Šķipsniņa sāls;
- 3 ozollapu salātu lapas (vai citas pēc izvēles);
- 2 tomātu šķēles;
- Piciņa sviesta;
- 2 marinēti gurķi;
- 1 maizes bulciņa;
- 1 sarkanais sīpols;
- 15 gramu kūstoša siera.
Pagatavošana:
Sākumā pagatavo karamelizētu tomātu mērci – siltā pannā ieber cukuru, sabrūnina, tad pievieno tomātu pastu, smalki sakapātu sīpola pusīti un sakapātus ķiplokus. Visu mazliet apcep, tad pievieno tomātus savā sulā un uz lēnas uguns vāra apmēram 40 minūtes, līdz ir izveidojusies bieza mērce. Beigās pievieno medu.
Sieru un gurķi gareniski sagriež plānās šķēlēs. Nogriež divas tomāta šķēles. Maizes bulciņu sāniski sagriež uz pusēm, iekšpusē ieziež nedaudz sviesta un uzsmērē sagatavoto tomātu mērci. Visas pārējās sastāvdaļas kārto vienu virs otras, sākot no apakšas – sākumā liek salātlapu, tad gurķa šķēlītes, liellopu gaļas kotleti, sieru, tomāta šķēlīti, otru liellopu gaļas kotleti un visbeidzot vēl vienu tomātu šķēlīti. Liek sakarsētā krāsnī un silda, kamēr izkūst siers! Pasniedz uz šķīvja vai dēlīša un dekorē ar salātlapām!