Lasīšanas laiks: < 1 min
Brīvdienas ir īstais laiks, lai nesteidzīgi pagatavotu kādu gardu un sātīgu maltīti, ko baudīt pašam vai kopā ar visu ģimeni. Tuvojoties nedēļas nogalei, “Rīgas Miesnieka” gaļas eksperti piedāvā izmēģināt recepti no Latvijas pļavu, dārzu un lauku labumiem, kas priecēs acis un sildīs sirdi.
Sastāvdaļas:
- 200 mililitru saldā krējuma;
- Tējkarote konservētu mārrutku;
- 300 gramu “Rīgas Miesnieks” kūpināto cūku ausu;
- Šķipsniņa sāls;
- Pāris rudzu maizes šķēles;
- 4 lakši jeb savvaļas ķiploku lapas;
- 50 gramu lakšu jeb savvaļas ķiploku lapu dekorēšanai un garšas pastiprināšanai.
Pagatavošana:
Saldo krējumu ielej mikserī vai bļodā, pievieno šķipsniņu sāls, puto, īsi pirms putošanās beigām pievieno mārrutkus. Kad izveidojies putukrējums, to liek uz šķīvja vai dēlīša, apkārt kārtojot cūku austiņas.
Rudzu maizi griež plānās šķēlītēs, tās izkārto uz cepeškrāsns pannas, kas noklāta ar cepampapīru, nedaudz pārkaisa ar sāli un liek cepties 200 grādu uzkarsētā cepeškrāsnī 2 līdz 3 minūtes. Porciju izdekorē ar lakšiem un rudzu maizes grauzdiņiem. Dekorēšanai un garšas pastiprināšanai var izmantot arī lakšu pulveri, izkaltējot 50 gramu lapu uz krāsns vai dehidratorā. Pēc tam tās samaļ kafijas dzirnaviņās un pievieno porcijai. Vienkārši, saprotami un gardi!