Valmieras Ziņas

Vakariņas bērnam 10 minūtēs

Lasīšanas laiks: 4 min

Atnākot mājās no darba, bieži vien vēl pat nav bijusi iespēja pārģērbties, kad bērns jau nepacietīgi prasa: “Kas būs vakariņās?” Lai šādos brīžos nebūtu lieki jāsatraucas, Rimi gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis dalās ar savu pieredzi ēdienu gatavošanā bērniem un iesaka piecus ēdienus, ko vecāki ļoti ātri var pagatavot paši vai pat kopā ar bērnu.

“Lai mazajiem pagatavotu veselīgu maltīti, nepatērējot daudz laika, ir jāzina daži pavisam vienkārši paņēmieni. Mājās vienmēr jābūt vismaz 3 veidu dārzeņiem un 2-3 veidu augļiem, no kuriem pavisam ātri var pagatavot veselīgu uzkodu – dārzeņu strēmelītes. Iesaku ledusskapī glabāt jogurtu, konservētas pupiņas vai turku jeb auna zirņus, no šiem produktiem var pagatavot uzkodu mērcīti. Tāpat pagatavojot divas vēršacis un pasniedzot ar tomātu avokado, iznāk lieliskas vakariņas,” saka Rimi gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis.

Normunds Baranovskis savai ģimenei ikdienā gatavo dažādus ēdienus, ko iesaka izmēģināt arī citiem vecākiem. Ikviena no receptēm neaizņems vairāk par 10 minūtēm, turklāt, gatavojot bērniem, būsi pagatavojis maltīti visai ģimenei.

Burito ar tomātu omleti, avokado un šķiņķi

Sastāvdaļas:

Tortilja pilngraudu – 4 gab.

Olas lauku Rimi – 3 gab.

Tomāts – 1 gab.

Avokado – 2 gab.

Laims – ½ -1 gab. sulai

Kūpināts, vītināts vai žāvēts šķiņķis – 4-8 šķēles

Eļļa cepšanai

Pipari

Sāls

Pagatavošana:

Sakarsē pannu, pievieno eļļu, sakuļ olas, pievieno tām sāli un piparus. Sagriež tomātu ripiņās, lej olas pannā un pieliek klāt tomātu ripiņas. Pannai uzliek vāku un cep 4 min. uz mērenas uguns, lai nepiedeg. Tikmēr sagriež avokado un saspaida to ar dakšiņu, pievieno sāli, piparus un laima sulu, cik vēlas. Omleti, šķiņķi un avokado masu tin tortiljā un cep to kraukšķīgu uz pannas.

Burito ar tomatu omleti avokado un skinki

Ķiploku eļļā sautēti mazie burkāniņi ar pašmāju humusu

Sastāvdaļas:

Mazie burkāniņi – 2 paciņas.

Olīveļļa – 2-3 ēdamk.

Ķiploks – 2 daivas

Rozmarīns – 1 zariņš

Humusam:

Turku jeb auna zirņi – 400 g

Zemesriekstu sviests – 2 ēdamk.

Olīveļļa – 2 ēdamk.

Citrona sula – 1-2 ēdamk.

Sāls – pēc garšas

Pagatavošana:

Sakarsētā pannā pievieno eļļu ar rozmarīna zariņu saspiestām ķiploka daivām ar visu mizu. Samazina karstumu, lai eļļa sautētos, nevis degtu. Liek burkāniņus un sautē. Uzliek pannai vāku, bet laiku pa laikam pakrata pannu, lai apmaisītu burkānus. Ja burkāniņi ir mazi un tievi, tie būs gatavi 5 minūtēs. Tikmēr liek visas humusa sastāvdaļas blenderī un samaļ humusu. Burkāniņus liek uz papīra salvetes, lai netecētu liekā eļļa, pārkaisa tos ar sāli un pasniedz ar humusu.

Kiploku ella sauteti mazie burkanini ar pasmaju humusu

Lavašs ar lasi, gurķi, sezonas zaļumiem un krēmsieru

Sastāvdaļas:

Lavašs – 1 gab.

Gurķis – 1 gab.

Lasis šķēlītēs – 160 g

Krēmsiers ar zaļumiem un ķiploku – 100 g

Lapu salāti

Zaļumi

Pagatavošana:

Lavašu sagriež četrās vienādās daļās. Katrai daļai vienu pusi apsmērē ar krēmsieru, liek zaļumus, laša šķēlītes un gurķi. Satin rullītī.

Lavass ar lasi gurki sezonas zalumiem un kremsieru

Kartupeļu gnoči ar tomātu mērci, svaigu baziliku un rīvētu sieru

Sastāvdaļas:

Kartupeļu gnoči – 1 paciņa

Tomātu mērce ar rukolu un maskarpone – 1 gab.

Baziliks – 1 bunte

Cietais siers – pēc garšas

Pagatavošana:

Uzvāra ūdeni, pievieno gnoči un tos novāra. Tikmēr karsē pannā mērci un pievieno baziliku. Mērcē liek gatavos gnoči, savāra kopā. Pasniedz ar rīvētu sieru.

Kartupelu gnozi ar tomatu merci svaigu baziliku un rivetu sieru

Medū karamelizēti banāni ar kanēli un pekanriekstiem, pasniegti ar bezpiedevu jogurtu

Sastāvdaļas:

Banāni – 4 gab.

Medus – 1 ēdamk.

Sviests – 2 ēdamk.

Pekanrieksti – 100 g

Kanēlis – 2 standziņas

Bezpiedevu jogurts – 400 g

Pagatavošana:

Sagriež banānus gareniski vai ripiņās. Sakarsē pannu, pievieno riekstus un nedaudz tos pagrauzdē bez taukvielām. Tad pievieno sviestu un medu. Kad sviests pakusis, liek tajā banānu un viegli apcep. Pasniedz ar jogurtu.

Medu karamelizeti banani ar kaneli un pekanriekstiem pasniegti ar bezpiedevu jogurtu

Mūsu Auto Valmiera oficiālais Volkswagen un Škoda dīleris Vidzemē aicina komandai pievienoties Mazlietotu automašīnu pārdevējs/-a Darba apraksts: Lietoto automašīnu aktīva pārdošana; Realizēt uz klientu apmierinātību orientētu darbu; Pildīt noteiktos automobiļu pārdošanas plānus; Veikt nepieciešamo pārdošanas dokumentu savlaicīgu noformēšanu; Pārzināt lietoto automobiļu tirgus norises un tirdzniecības specifiku, ieskaitot cenu veidošanos, aprīkojumu, modeļus un konkurentu darba metodes; Atbildēt uz klientu pieprasījumiem, kas saņemti gan elektroniski, gan telefoniski. Prasības: Izglītība: vismaz vidējā izglītība; B kategorijas autovadītāja tiesības un labas auto vadīšanas iemaņas; Ļoti labas latviešu, vēlamas angļu valodas zināšanas; Pārdevēja talants, zināšanas par automašīnu uzbūvi un to ekspluatāciju; Darba pieredze pārdošanas jomā un aktīvā klientu piesaistīšanā. Iepriekšēja darba pieredze līdzīgā jomā tiks uzskatīta par priekšrocību; Azartisku un mērķtiecīgu pieeju pārdošanas procesam; Prasmes labi lietot MS Office datorprogrammas; Spēju patstāvīgi plānot un organizēt savu darbu. Mēs piedāvājam: Nepieciešamo apmācību darba pienākumu veikšanai; Darbu stabilā un augošā uzņēmumā; Labu tehnisko nodrošinājumu un darba apstākļus; Draudzīgu kolektīvu un drošu darba vidi; Piemaksas atbilstoši sasniegtajiem pārdošanas mērķiem; Atalgojumu atbilstoši sasniegtajiem pārdošanas rezultātiem sākot no 1000 eiro; Visas sociālās garantijas un veselības apdrošināšanu. Tiks izskatīti kandidāti arī bez iepriekšējas pieredzes. Pieteikuma vēstuli un CV, lūdzu, sūtīt uz e-pastu: uldis.ozolins@mmg.lv vairāk informācijas par tel. 29448806 Sazināsimies ar kandidātiem, kuri būs izturējuši 1.atlases kārtu. Profesija: PĀRDEVĒJS KONSULTANTS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 86A, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Tirdzniecība / Mārketings Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-05-30 Kontaktpersona: CV sūtīt uz uldis.ozolins@mmg.lv vai nogādāt personīgi Rīgas ielā 86A, Valmierā. Tālr.29448806. Izglītības līmenis: Vispārējā vidējā izglītība

Mūsu partneri