Lasīšanas laiks: 2 min
“Jautrie cīsiņi” ir vienkāršs un vizuāli interesants veids, kā pasniegt jau ierasto ēdienu no makaroniem un cīsiņiem. Šo ēdienu gatavo Valmieras tehnikuma audzēkne Laura Kļaviņa.
Sastāvdaļas:
Cīsiņi
Spageti makaroni
Tomāts
Sīpols
Paprika
Tomātu mērce
1.solis
Uzliek katliņā vārīties sālsūdeni. Kamēr ūdens vārās, tikmēr sadur cīsiņos spageti.
2.solis
Lielos gabalos sagriež sīpolu, tomātu un papriku. Dārzeņus katrs var izvēlēties pēc savas gaumes.
4.solis
Liek vārīties jautros cīsiņus 7-9 minūtes.
3.solis
Kamēr vārās cīsiņi, tikmēr sagrieztos dārzeņus apcep uzkarsētā eļļā, pārkaista ar garšvielām pēc savas gaumes un pievieno tomātu mērci.
5.solis
Liek uz šķīvja gan gatavos cīsiņus, gan apceptos dārzeņus un dekorē ar zaļumiem. Kopā taču jautrāk!
Ņamm, Ņamm!