Lasīšanas laiks: 2 min
Šīs vakariņas ir īsts gardēža klases ēdiens. Pasniegts ar siltu zilā siera mērci un sēkliņām, tas būs gardums ikvienam. Šo ēdienu gatavo Valmieras tehnikuma audzēkņi un piebilst, ka to ir ļoti viegli pagatavot, tas neprasa daudz laika un gatavotājs varēs palielīties gan vakariņās mājas, gan lielās viesībās.
Sastāvdaļas 2 porcijām:
200g saldais krējums
500g ķirbis
100g “Dorblu” siers
Dažādas sēkliņas
Pipars
Timiāns
Pagatavošana
1.solis
Ķirbi nomizo, izņem sēklas un sagriež lielos gabalos. Gabalus liek cepamajā traukā un pārkaisa ar garšvielām. Un liek uzkarsētā cepeškrāsnī uz 160 grādiem.
2.solis
Katliņā ielej saldo krējumu un iedrupina tajā “Dorblu” sieru. Uzkarsē līdz siers izkūst un mērce iegūst viendabīgu masu.
3.solis
Gatavo un mīksto ķirbi servē uz šķīvja. Pārlej tam pāri “Dorblu” siera mērci un pārkaisa ar dažādām sēkliņām. Pasniedz siltu. Lai labi garšo!