Lasīšanas laiks: 2 min
Kā jau ceturtdienā, šodienas recepte ir gatavota no zivs. Valmieras tehnikuma audzēknis Gvido Freiborns gatavo ceptu zivs fileju ar kartupeļu putru un kabačiem.
Sastāvdaļas:
- Tomāts
- 2 olas
- Zivs fileja
- Kabacis
- Zaļumi
- Krējums
- Majonēze
- Garšvielas
Pagatavošana:
1.solis
Kabačus un kartupeļus nomizo un sagriež šķēlītēs. Kartupeļus liekam vārīties un tikmēr sakuļam olas.
2.solis
Sagriež arī zivs fileju, tomātu un zaļumus.
3.solis
Uzkarsē pannā eļļu. Panē zivs fileju olā un liek uz pannas cepties. Blakus liek cepties arī kabaču šķēlītes.
4.solis
Uz citas pannas apcepam tomātus.
5.solis
Kad kartupeļu novārījušies, tos saspaida, izveidojot kartupeļu putru, un liek to uz šķīvja.
6.solis
Pa to laiku būs izcepusies zivs fileja, kabači un tomāti. Arī tos servējam blakus kartupeļu biezenim. Pagatavojam auksto mērci no krējuma un majonēzes un tai pievienojam zaļumus. Labākai apetītei izdekorējam savu ēdienu.