Lasīšanas laiks: 2 min
Anda Keibeniece no Valmieras tehnikuma dalās ar “Fiksās biezeņzupas” recepti. Viegls un ātri pagatavojams ēdiens, kas ir arī sātīgs un būs ļoti laba pusdienu maltīte, kas dos enerģiju otrajam dienas cēlienam.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- Kartupeļi
- Burkāni
- Zaļumi
- Siers
- Maize
- Eļļa cepšanai
- Garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana:
1. Solis
Nomizo kartupeļus un burkānus. Sagriež kubiņos 0,5 x 0,5cm.
2.solis
Liek vārīties ūdeni (~0,7l) un burkānus. Kad burkāni 5 minūtes pavārījušies, liek klāt arī sagrieztos kartupeļus. Pievieno sāli un vāra līdz gatavi.
3.solis
Pannā uzkarsē nedaudz eļļu un maizi sagriež kubiņos 0,5 x 0,5cm. Maizes gabaliņus ber uz pannas un grauzdē līdz tie paliek brūngani.
4.solis
Kad dārzeņi ir izvārījušies mīksti, tos sablenderē ar blenderi.
5.solis
Sarīvē sieru un pievieno pie sablenderētajiem dārzeņiem.
6.solis
Porciju liek buljona tasē, vispirms liekot sablenderētos dārzeņus, tad apgrauzdēto maizi un pārkaisa ar zaļumiem. Lai labi garšo!