Valmieras Ziņas

Sala laikā var uzskatāmi izjust koka logu priekšrocības

Lasīšanas laiks: 3 min

Lielā aukstuma laikā var uzskatāmāki pārliecināties, ka koka logi ir ne tikai skaistāki un dabīgāki, bet tie ir arī siltumnoturīgāki par plastmasas logiem. Koka logu un durvju ražotāja “Flora” direktors Juris Bušs norāda, ka koks par trešdaļu labāk notur siltumu nekā plastmasa.

“Par koka logu priekšrocībām var vienkārši pārliecināties pieliekot roku pie loga. Koka logs būs siltāks par plastmasas logu,”

skaidro Juris Bušs.

Siltuma vadītspēju izsaka W/mk. Jo tā ir mazāka, jo lielāka ir siltuma noturība. Plastmasai tā ir 0,19 W/mk, bet kokam, piemēram priedei, tā par trešdaļu labāka – 0,12 W/mk.

“Īpaši spēcīgā salā, kāds nupat bija Latvijā, plastmasas logu profili saraujas, un apstākļos, kad tik svarīga ir siltuma izolācija, logu profilos var parādīties lielākas vai mazākas spraugas. Koks salā vai karstumā deformējas mazāk,”

norāda Juris Bušs.

“Pavasarī un rudenī, kā arī siltā ziemā, koka loga priekšrocības nav tik uzkrītoši pamanāmas. Kad mājā ir silts, tad siltuma zudumus tik ļoti nejūt, bet kad ārā ir vairāk nekā -20, un jūt, kā no loga telpās pūš aukstums, tad gan ikviens bez īpašas aparatūras var sajust siltuma zudumus,” norāda Juris Bušs.

“Saskarsmē ar klientiem ne reti ir nācies dzirdēt viedokli, ka koka logi ir tikai smukumam, vai arī pilsētas arhitektu stūrgalvīga dizaina prasība. Nē, tā nav! Koka logu galvenā priekšrocība ir siltuma noturīgums un dabīgums,” stāsta Juris Bušs.

“Plastmasas logi ir un arī turpmāk būs lētāki nekā koka logi. Plastmasas logi savulaik tika izgudroti kā lētāka alternatīva koka logiem. Tāpēc koka logu ražotājiem nākas samierināties ar to, ka lielākā daļa klientu turpinās savās privātmājās un dzīvokļus cenas dēļ izvēlēties plastmasas logus,” stāsta Juris Bušs.

“Mūsu un citu koka logu ražotāju uzdevums ir skaidrot koka logu priekšrocības, lai tie klienti, kuriem rūp komforts, kurus satrauc siltuma zudumi, lai viņi būtu informēti par koka logu pārākumu pār plastmasas logiem,” informē Juris Bušs.

“Vēl koka logu priekšrocība ir tā, ka no koka var uztaisīt ļoti sarežģītas formas logus, kādus nevarētu uztaisīt no plastmasas vai alumīnija. Koka logus ir arī vieglāk remontēt, jo, piemēram, ja kaķis ir saskrāpējis vienu koka detaļu, to ir iespējams vieglāk nomainīt vai salabot,”

koka logu priekšrocības uzskaita Juris Bušs.

“Koka logu izvēlei vajadzētu būt arī patriotiskākai, jo koka logu izgatavošanai kā izejvielas tiek izmantots Latvijas koks, kuram ar Latvijā strādājošo palīdzību ir pievienota būtiska vērtība,” uzskata Juris Bušs.

“Koka logus arī izvēlas tie klienti, kas vairāk pievērš uzmanību ekoloģijai, jo koka logi ir un būs ekoloģiskākā alternatīva plastmasas logiem,” uzskata Juris Bušs.

 

 

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Meklējam nepilna laika privāto pavāru Valmierā Mēs esam ģimene (2 pieaugušie un 1 bērns), kas meklē atbildīgu un aizrautīgu privāto pavāru regulārai sadarbībai. Pavārs parūpētos par gardām un veselīgām maltītēm mums, savukārt mēs nodrošinātu aptuveni 10 stundu darba slodzi nedēļā un iespēju papildus nopelnīt. Pavāra pienākumi: Izveidot sabalansētu un daudzveidīgu ēdienkarti, ievērojot iepriekš sagatavotus uztura speciālista ieteikumus, ģimenes individuālās vēlmes un uztura ierobežojumus. Katru nedēļu izveidot sarakstu ar produktiem, kas būs nepieciešami ēdienu pagatavošanai, norādot precīzu sastāvdaļu daudzumu Pagatavot 2 maltītes katrai dienai (pusdienas un vakariņas) divreiz nedēļā 3 dienu periodam Ik pa laikam eksperimentēt ar garšām, radot jaunas un interesantas maltītes un uzklausot ģimenes ieteikumus Sniegt norādījumus ģimenei par produktu uzglabāšanu un uzsildīšanu. Pavāra kompetences: Profesionālā pavāra izglītība, kas ietver kursu par pārtikas higiēnu un drošību Vēlama vismaz 1-2 gadu praktiskā pieredze ēst gatavošanā Izpratne par uztura plānošanu, kā arī spēja piemeklēt veselīgas produktu alternatīvas un risinājumus Pieredze ēdienu sagatavošanā vairākām maltītēm vienlaicīgi, kā arī zināšanas par tā uzglabāšanu, uzsildīšanu Spēja pielāgoties plānojot ēdienkarti, ņemot vērā atsauksmes un uztura speciālista ieteikumus Augsta atbildības sajūta, punktualitāte un spēja precīzi plānot nepieciešamo sastāvdaļu daudzumu, tādējādi optimizējot pārtikas budžetu un izvairoties no ēdiena izmešanas Zināšanas par darba higiēnu, kā arī spēja uzturēt tīru un sakārtotu vidi Laba darba ētika - pieklājīga, cieņpilna un draudzīga attieksme, kā arī vēlme sadarboties Mēs piedāvājam: Atalgojumu 7–10 eiro stundā (atkarībā no pieredzes un kvalifikācijas). Darba slodzi aptuveni 10 stundas nedēļā Iespēju plānot darba laiku un gatavot sev ērtā laikā Sadarbību ar profesionālu uztura speciālistu Veiksmīgas sadarbības rezultātā, iespējamas sadarbības arī ar citām ģimenēm Lai pieteiktos, lūdzu, nosūti uz epastu: diana.bralite@gmail.com CV; Īsu aprakstu par to, kāda ir Tava līdzšinējā pieredze ēdināšanas jomā Gaidām Tavu pieteikumu un ceram uz garšīgu sadarbību!

SIA “Valmieras Olimpiskais centrs” Viesnīca „Sports Hotel” aicina pievienoties savai komandai  BROKASTU VIESMĪLI uz noteiktu laiku līdz 31.08.2025. Galvenās prasības klandidātiem: augsta atbildības izjūta un precizitāte darbā; uzturēt tīru un kārtīgu darba vidi un aprīkojumu; higiēnas un paškontroles normu ievērošana un to kontrolēšana; spēja patstāvīgi plānot savu darba laiku; labas latviešu valodas zināšanas; pieredze līdzīgā amatā tiks uzskatīta par priekšrocību. Amata apraksts: plānot un organizēt viesu apkalpošanu brokastīs; organizēt pasūtījumu izpildi; pagatavot un sagatavot brokastu produkciju; nodarboties ar viesu uzņemšanu; pasūtīt produktus un citus materiālus, kontrolēt to izlietošanu un uzgalbāšanu; piedalīties saimniecības struktūrvienības darba organizēšanā; brokastu zāles un virtuves sagatavošana brokastīm. Piedāvājam: pilnas slodzes darbu; draudzīgu un atsaucīgu kolektīvu; stabilu atalgojumu un sociālās garantijas; atalgojums: stundas tarifa likme pārbaudes laikā 4,65 EUR/h, pēc pābaudes laika 5.00 EUR/h (pirms nodokļu nomaksas); summēto darba laiku, darbu maiņās (06.00-14.30); dažāda veida “bonusus” pēc pārbaudes laika; darba vieta: viesnīca "Sports Hotel", Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras novads. Pieteikuma vēstuli un CV lūdzam sūtīt uz e-pastu – egita.kise@sportshotel.lv līdz 30.04.2025. Tiks izskatīti tikai tie pieteikumi, kuros būs gan CV, gan motivācijas (pieteikuma) vēstule. Informācija par piedāvāto amatu pa tālruni +371 25464433 Kontaktpersona Egita Ķīse, Informācija par viesnīcu www.sportshotel.lv Pretendentu iesūtītie dokumenti un personas dati, uz vakances laiku un noteiktu laiku pēc norādītā termiņa beigām, pārziņa leģitīmo interešu ietvaros tiks uzglabāti pārziņa lietvedībā. Iesniedzot savu pieteikumu, Jūs piekrītat savu personas datu apstrādei norādītās vakances pretendentu izvērtēšanas un atlases procesā un saziņai ar Jums. Nosūtītajos dokumentos lūgums neiekļaut sensitīvus (īpašās kategorijas) personas datus. Savu piekrišanu datu apstrādei norādītajiem mērķiem varat atsaukt jebkurā laikā, sazinoties ar pārzini. Pārzinis garantē nenodot pretendenta personas datus trešajām personām, bez pretendenta rakstveida saskaņojuma. Pārzinis SIA “Valmieras Olimpiskais centrs”, reģistrācijas Nr. 54103025871, adrese: Čempionu iela 2, Valmiera, Valmieras novads, LV-4201. Profesija: VIESMĪLIS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Summētais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-04-30 Kontaktpersona: Egita Ķīse

Mūsu partneri