Lasīšanas laiks: 2 min
Šis ēdiens var būt gan kā vienkāršs vakariņu ēdiens, gan arī svētku ēdiens. Šo ēdienu gatavo Valmieras tehnikuma audzēkņi un atzīst, ka daudzus ēdienus, kurus viņi ir iemācījušies gatavot skolā, vēlāk izmanto arī, lai palutinātu savus draugus un ģimeni. Mācoties Valmieras tehnikumā viņi apguvuši daudz dažādas ēdienu gatavošanas tehnikas un uzzinājuši daudz par pašiem produktiem, kas ļauj arī eksperimentēt virtuvē, ne tikai sekot receptei.
Sastāvdaļas:
Kartupeļi
Garšvielas
Ķimenes
Zaļumi
Sviests
Biezpiens
Krējums
Sālīta vai marinēta zivs (piemēram, anšovi)
Alumīnija folija
Pagatavošana:
1.Solis
Kartupeļus nomizo, sagriež lielos gabalos un apber ar garšvielām, ķimenēm un zaļumiem.
2.solis
Katru gabalu satin folijā ar mazu sviesta gabaliņu. To var izdarīt arī iepriekšējā dienā, lai nākošajā dienā tikai būtu jāuzcep. Kartupeļus cep cepeškrāsnī uz ~180 grādiem 30-40min. Kamēr kartupeļi cepas, biezpienu sajauc ar krējumu, sāli un zaļumiem.
3.solis
Servē bļodā un pasniedz vēl iepakotus folijā. Visus ēdienu pasniedz atsevišķos traukos. Labu apetīti!