Lasīšanas laiks: 2 min
“Ugunīgais pods” ir ēdiens, ko var gatavot kā ikdienā, tā svētkos un tas būs arī lielisks meistardarbs, ko celt Ziemassvētku galdā un cienāt ģimeni. Šo ēdienu ir pagatavojušas Valmieras tehnikuma otrā kursa audzēknes Laura Bērziņa un Līga Blausa. Meitenes saka, ka šo ēdienu īpaši novērtēs stiprais dzimums, jo tas ir gan pikants, gan sātīgs, gan arī lieliski izskatās.
Sastāvdaļas 2 porcijām:
- Vārītas pupiņas – pusglāze
- Tomāti svaigi – 1gab
- Eļļa apcepšanai
- Sīpoli-1gab
- Paprika- 1gab
- Piparu maisījums- uz garšu
- Kabači- 1gab
- Tomātu mērce- 2 ēdamkarotes
- Cīsiņi- 3gab
- Siers rīvēts pārkaisīšanai
Pagatavošana: Dziļākā traukā sakarsē eļļu, pievieno pusgredzenos sagrieztus sīpolus un sloksnītēs sagrieztu papriku, uzber garšvielu maisījumu un maisot apcep.
Kabačus nomizo, izņem sēklas un sagriež stienīšos. Ja izmanto cukini,tad tos tikai nomazgā un sagriež, pievieno apceptajiem dārzeņiem. Tomātus verdošā ūdenī applaucē, pārliek traukā ar aukstu ūdeni un noņem miziņu, sagriež un pievieno pārējiem dārzeņiem.
Visu sautē, kamēr gatavs, tad pievieno vārītas pupiņas, tomātu mērci. Ēdienam jābūt patīkami pikantam ar izteiktu garšvielu buķeti.
Tad sautējumu pārliek māla podiņos, pārkaisa ar rīvētu sieru un krāsnī uzkarsē.
Māla podiņos gatavotais sautējums ilgi neatdziest un ēdiens saglabās savas garšas īpašības. Pasniedzot pārkaisa ar zaļumiem.