Lasīšanas laiks: 2 min
Tuvojas Ziemassvētki un notiek dažādi svētku pasākumi. Šis ēdiens, ko pagatavojuši Valmieras tehnikuma audzēkņi, būs lielisks cienasts kā ciemos, tā arī dažādos brīvdabas pasākumos.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- Āboli,
- Cukurs
- Etiķis
- Sēkliņu maisījums
Pagatavošana
Ābolu sagriež 8 daiviņās, sadur uz iesmiņiem. Pagatavo karameli 6tk cukurs, 6tk ūdens, ½tk etiķis, mazliet apmaisa. Visu liek karsēties, NEMAISOT. Kad mazliet sāk krāsoties brūns cukurs, katliņu ņem nost no karstuma, jo var ļoti ātri sadegt melns, būs rūgts.
Ābolus mērc karamelē…
…un tūlīt arī sēkliņās. Tās var izvēlēties pēc savas gaumes. Gatavās daiviņas kārto uz paplātes vai groziņā. Šādas daiviņas, kas uzliktas uz kociņa būs ērti izdalīt kāda svētku pasākuma laikā un arī ērti būs apēst gardumu. Priecīgus Ziemassvētkus un, lai labi garšo!