Valmieras Ziņas

Preses kiosks pārtop par kafijas namiņu

Lasīšanas laiks: 2 min

Portāls “Valmieras Ziņas” jau rakstīja, ka bijušajos “Plus punkts” kioskos Valmierā plāno izveidot kafijas un ātro uzkodu tirgotavas. Nu jau gandrīz mēnesi darbojas pirmā no tām – “Kio Tērbata” pie Valmieras tirgus.

Devāmies arī mēs nobaudīt kafiju un aprunāties ar īpašniekiem. “Kio Tērbata” veidotāji pastāstīja, ka tirgotavai ir nedaudz cita ievirze, nekā sākotnēji ziņots. Galvenais produkts, protams, ir kafija, taču ātrās uzkodas mēs gan tur neatrodam. Gluži pretēji – tirgotava dod iespēju izpausties vietējiem sīkražotājiem, kas rada unikālus un dabīgus produktus, taču – par visu pēc kārtas!

“Kio Tērbata” var iegādāties slavenā Itālijas zīmola “Illy” kafiju. Steidzīgie kafijas baudītāji var nopirkt dažādus uz vietas gatavotus kafijas dzērienus: melnu kafiju, kafiju ar pienu, espresso, latte, kapučīno un americano. Visus šos dzērienus var pagatavot arī no kafijas bez kofeīna. Dzērienu pagatavošanai pieejams arī piens bez laktozes. Piedāvājumā ir kakao, dažādas tējas, kā arī Matcha Latte. Tas pagatavots gluži tāpat, kā slavenais kafijas dzēriens, tikai espresso vietā tiek izmantota zaļā pulvertēja.

Kioskā var iegādāties arī kafijas pupiņas, dažādu veidu maltu kafiju, bezkofeīna kafiju un kafijas kapsulas “Illy” kafijas automātiem.

“Kio Tērbata” veidotāji atklāj, ka viņas galvenie klienti ir māmiņas ar ratiņiem, jo pie kioska var ērti piebraukt. Tāpat suņu īpašnieki, kas pastaigājas ar saviem mīluļiem, piestāj, lai nobaudītu kafiju. Tieši tādēļ klientiem ar bērnu ratiņiem un suni, kā arī tiem, kas ierodas pēc dzēriena ar savu termokrūzi tiek piedāvātā atlaide. Tā ir iespēja ietaupīt tiem, kas dzīvo “zaļi” un negrib lieki tērēt dabas resursus.

“Kio Tērbata” var iegādāties dažādas vietējo sīkražotāju preces. Šeit var nopirkt garšvielu kapsulu zīmola “Kapsulings” produktus, ko izmanto kā piedevas pienam, kafijai, kakao, putrām, kūkām un pankūkām. Kapsulas izmanto arī “Kio Tērbata” silto dzērienu pagatavošanai.

Vēl kafijas bodītē atrodam Latvijā radītā zīmola “Emiils socks” košās vīriešu zeķes, mājražotājas radītās dabīgās sojas vaska sveces stikla burciņās, zīmola “Silmachy remedies” ūsu vasku un bārdas kopšanas eļļu, dabīgos aromatizētājus, dabīgos vaniļas produktus un tepat Valmierā tapušas Ziemassvētku zeķes. Drīzumā plānots tirgot arī kādas Valmieras meistares gatavotās rotas lietas.

“Visiem šo preču ražotājiem šī nav pamatnodarbošanās. Viņi ikdienā strādā algotā darbā, bet brīvajā laikā rada dažādus interesantus produktus. Varbūt kādam izdodas sasniegt reiz tādu līmeni, kad blakus nodarbošanās pārtop par pilnvērtīgu biznesu,” novēl “Kio Tērbata” veidotāji.

Kafijas namiņa saimniekiem pieder arī  bijušie “Plus punkts” kioski Rīgas un Dārza ielu krustojumā un Stacijas un Nākotnes ielu krustojumā. Vai arī tie drīzumā kļūs par kafijas tirgotavām, ir atkarīgs no pircēju intereses. Lai izdodas!

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Meklējam nepilna laika privāto pavāru Valmierā Mēs esam ģimene (2 pieaugušie un 1 bērns), kas meklē atbildīgu un aizrautīgu privāto pavāru regulārai sadarbībai. Pavārs parūpētos par gardām un veselīgām maltītēm mums, savukārt mēs nodrošinātu aptuveni 10 stundu darba slodzi nedēļā un iespēju papildus nopelnīt. Pavāra pienākumi: Izveidot sabalansētu un daudzveidīgu ēdienkarti, ievērojot iepriekš sagatavotus uztura speciālista ieteikumus, ģimenes individuālās vēlmes un uztura ierobežojumus. Katru nedēļu izveidot sarakstu ar produktiem, kas būs nepieciešami ēdienu pagatavošanai, norādot precīzu sastāvdaļu daudzumu Pagatavot 2 maltītes katrai dienai (pusdienas un vakariņas) divreiz nedēļā 3 dienu periodam Ik pa laikam eksperimentēt ar garšām, radot jaunas un interesantas maltītes un uzklausot ģimenes ieteikumus Sniegt norādījumus ģimenei par produktu uzglabāšanu un uzsildīšanu. Pavāra kompetences: Profesionālā pavāra izglītība, kas ietver kursu par pārtikas higiēnu un drošību Vēlama vismaz 1-2 gadu praktiskā pieredze ēst gatavošanā Izpratne par uztura plānošanu, kā arī spēja piemeklēt veselīgas produktu alternatīvas un risinājumus Pieredze ēdienu sagatavošanā vairākām maltītēm vienlaicīgi, kā arī zināšanas par tā uzglabāšanu, uzsildīšanu Spēja pielāgoties plānojot ēdienkarti, ņemot vērā atsauksmes un uztura speciālista ieteikumus Augsta atbildības sajūta, punktualitāte un spēja precīzi plānot nepieciešamo sastāvdaļu daudzumu, tādējādi optimizējot pārtikas budžetu un izvairoties no ēdiena izmešanas Zināšanas par darba higiēnu, kā arī spēja uzturēt tīru un sakārtotu vidi Laba darba ētika - pieklājīga, cieņpilna un draudzīga attieksme, kā arī vēlme sadarboties Mēs piedāvājam: Atalgojumu 7–10 eiro stundā (atkarībā no pieredzes un kvalifikācijas). Darba slodzi aptuveni 10 stundas nedēļā Iespēju plānot darba laiku un gatavot sev ērtā laikā Sadarbību ar profesionālu uztura speciālistu Veiksmīgas sadarbības rezultātā, iespējamas sadarbības arī ar citām ģimenēm Lai pieteiktos, lūdzu, nosūti uz epastu: diana.bralite@gmail.com CV; Īsu aprakstu par to, kāda ir Tava līdzšinējā pieredze ēdināšanas jomā Gaidām Tavu pieteikumu un ceram uz garšīgu sadarbību!

SIA “Valmieras Olimpiskais centrs” Viesnīca „Sports Hotel” aicina pievienoties savai komandai  BROKASTU VIESMĪLI uz noteiktu laiku līdz 31.08.2025. Galvenās prasības klandidātiem: augsta atbildības izjūta un precizitāte darbā; uzturēt tīru un kārtīgu darba vidi un aprīkojumu; higiēnas un paškontroles normu ievērošana un to kontrolēšana; spēja patstāvīgi plānot savu darba laiku; labas latviešu valodas zināšanas; pieredze līdzīgā amatā tiks uzskatīta par priekšrocību. Amata apraksts: plānot un organizēt viesu apkalpošanu brokastīs; organizēt pasūtījumu izpildi; pagatavot un sagatavot brokastu produkciju; nodarboties ar viesu uzņemšanu; pasūtīt produktus un citus materiālus, kontrolēt to izlietošanu un uzgalbāšanu; piedalīties saimniecības struktūrvienības darba organizēšanā; brokastu zāles un virtuves sagatavošana brokastīm. Piedāvājam: pilnas slodzes darbu; draudzīgu un atsaucīgu kolektīvu; stabilu atalgojumu un sociālās garantijas; atalgojums: stundas tarifa likme pārbaudes laikā 4,65 EUR/h, pēc pābaudes laika 5.00 EUR/h (pirms nodokļu nomaksas); summēto darba laiku, darbu maiņās (06.00-14.30); dažāda veida “bonusus” pēc pārbaudes laika; darba vieta: viesnīca "Sports Hotel", Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras novads. Pieteikuma vēstuli un CV lūdzam sūtīt uz e-pastu – egita.kise@sportshotel.lv līdz 30.04.2025. Tiks izskatīti tikai tie pieteikumi, kuros būs gan CV, gan motivācijas (pieteikuma) vēstule. Informācija par piedāvāto amatu pa tālruni +371 25464433 Kontaktpersona Egita Ķīse, Informācija par viesnīcu www.sportshotel.lv Pretendentu iesūtītie dokumenti un personas dati, uz vakances laiku un noteiktu laiku pēc norādītā termiņa beigām, pārziņa leģitīmo interešu ietvaros tiks uzglabāti pārziņa lietvedībā. Iesniedzot savu pieteikumu, Jūs piekrītat savu personas datu apstrādei norādītās vakances pretendentu izvērtēšanas un atlases procesā un saziņai ar Jums. Nosūtītajos dokumentos lūgums neiekļaut sensitīvus (īpašās kategorijas) personas datus. Savu piekrišanu datu apstrādei norādītajiem mērķiem varat atsaukt jebkurā laikā, sazinoties ar pārzini. Pārzinis garantē nenodot pretendenta personas datus trešajām personām, bez pretendenta rakstveida saskaņojuma. Pārzinis SIA “Valmieras Olimpiskais centrs”, reģistrācijas Nr. 54103025871, adrese: Čempionu iela 2, Valmiera, Valmieras novads, LV-4201. Profesija: VIESMĪLIS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Summētais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-04-30 Kontaktpersona: Egita Ķīse

Mūsu partneri