Lasīšanas laiks: 2 min
Latvijas vadošais piena pārstrādes uzņēmums “Food Union” saņēmis trīs sudraba medaļas piena produktu konkursā, kas ik gadu norisinās starptautiskās pārtikas izstādes “Riga Food” ietvaros, informē uzņēmumā.
Sudraba medaļas un atzinības rakstus saņēma “Limbažu piens” vājpiena biezpiens un meistare Marija Ramane vājpiena biezpiena ar tauku saturu līdz 0,5% kategorijā, krēmsiers “Rasa” un meistare Sandra Vāvere svaigā siera (uz biezpiena bāzes) kategorijā un dabiskais raudzētais piena produkts “Lakto” un meistare Emīlija Lapa piena dzērienu kategorijā.
“Dalība “Riga Food” un tajā skaitā piena produktu konkursos ir kļuvusi par labu tradīciju. Tā ir iespēja nozares profesionāļiem, entuziastiem un gardēžiem parādīt, pastāstīt un dot nogaršot savu produkciju, kā arī novērtēt sava produkta konkurētspēju Latvijas tirgū. Esam priecīgi šogad saņemt veselas trīs sudraba godalgas, par ko paldies sakām ikvienam, kas piedalījies biezpiena, krēmsiera un “Lakto” ražošanā, bet jo īpaši – mūsu piena piegādātājiem un meistarēm par neatlaidīgu darbu, tiecoties pēc augstākās kvalitātes,” gandarījumu pauž Harijs Panke, AS “Rīgas piena kombināts” ( “Food Union” grupa) padomes priekšsēdētāja vietnieks.
“Food Union” aicina visus interesentus uz savu stendu, kurā visu četru izstādes dienu garumā piedāvās nogaršot šī gada jaunumus – “Lakto” dzērienus, “Valmiera” jogurtus un citus gardumus, un tikai sestdien visus mazos izstādes apmeklētājus cienās ar “Nu Fruit” saldējumiem.
Tāpat “Food Union” izstādes laikā informēs par kopīgi ar Valmieras tehnikumu izstrādāto duālās izglītības programmu, lai apgūtu Piena ražošanas meistara palīga kvalifikāciju. Programmas saturā iekļauta teorijas apguve Valmieras tehnikumā un praktisko iemaņu apguve kādā no “Food Union” ražotnēm – AS “Rīgas piena kombināts” vai AS “Valmieras piens”. Mācību laikā studenti saņems stipendiju. Sekmīgi pabeidzot studijas, jaunajam speciālistam būs iespēja turpināt darbu kādā no “Food Union” ražotnēm piena ražošanas meistara palīga amatā.
Piena produktu konkursu starptautiskās izstādes “Riga Food” ietvaros rīko Latvijas Piensaimnieku Centrālā Savienība sadarbībā ar Starpautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 un to finansiāli atbalsta Valsts lauku tīkls.