Lasīšanas laiks: 2 min
Paplašinot bezalkoholisko dzērienu klāstu, “Valmiermuižas alus” šoruden iepirks 20 tonnas Latvijas mežos augušu ogu un augļu – 10 tonnas meža brūklenes un 10 tonnas zemnieku saimniecībās bioloģiski audzētas cidonijas zeltera “Gardu Muti” pagatavošanai, portālu “Valmieras Ziņas” informēja uzņēmuma pārstāve Elīna Neimane.
Brūkleņu iepirkumu “Valmiermuižas alus” uzdevumā no lasītājiem visā Latvijā, tostarp Vidzemē, veic Talsu uzņēmums “Ice Berry”. Savukārt cidoniju ražas ievākšana sāksies septembrī, un tās no zemniekiem iepirks Vidzemes uzņēmums “Leatus” no Salacgrīvas.
“Zelteri jeb bezalkoholiskas limonādes ir likumsakarīgs “Valmiermuižas alus” attīstības solis, kur saskatu tikpat lielu potenciālu, kā savulaik alū. Tos var iegādāties kopš pavasara, un jau šobrīd redzam, ka pircēji novērtē tīru, dabīgu Latvijas garšu. Atgriezt uz svētku galda reiz tik iecienītos zelterus mūs pamudināja vietējie zemnieki, ar kuriem garškopju kustības “Gardu Muti” ietvaros sadarbība norit jau vairāk kā trīs gadus. Nākamgad plānojam dažādot Latvijā augušo ogu un augļu iepirkuma klāstu un kāpināt apjomus, piedāvājot arvien jaunas zelteru garšas,” saka “Valmiermuižas alus” saimnieks Aigars Ruņģis.
“Gardu Muti” zelteru gatavošanā “Valmiermuižas alus” ieguldījis 500 tūkstošus eiro. Zelteri tiek gatavoti pēc tradicionālās metodes – ogas saberž un pārber ar cukuru, tad sulai, kas izveidojas, pievieno gāzētu ūdeni. Gan brūkleņu, gan cidoniju zelteris “Gardu Muti” ir 100% dabīgs dzēriens bez papildu garšas uzlabotājiem.