Lasīšanas laiks: < 1 min
1. un 2.augustā norisinājās Cēsu pils Viduslaiku dienas “Vēstures garša”, kas šogad sniedza iespēju ceļot garšas pasaulē, lai atklātu, cik neatkārtojams un pārsteidzošs ir bijis ēdiens viduslaikos.
Abās pasākuma dienās pilī norisinājās pavārmākslas nodarbības, kurās zinošu meistaru vadībā ikviens interesents savas ēst gatavošanas prasmes varēja bagātināt ar praktiskām zināšanām par uzturu 500 gadus tālā pagātnē.
Sestdien meistarklases bija veltītas atšķirīgu sociālo slāņu virtuvei, bet svētdien tās ļāva ielūkoties dažādu viduslaiku Eiropas reģionu kulinārijas īpatnības. Rekonstruētajā pils virtuves dārzā dārznieks viesus iepazīstināja ar viduslaikos iecienītāko dārzeņu klāstu, bet zāļu sieva atklāja dārzā atrodamo augu dziednieciskās īpašības.
Līdztekus šī gada tematiskajām norisēm Viduslaiku dienas apmeklētājiem bija iespēja vērot tradicionālas bruņinieku cīņas, loka šaušanas turnīru, klausīties viduslaiku mūziku un stāstnieku aizraujošos stāstus, kā arī piedalīties radošajās darbnīcās un citās aktivitātēs ģimenēm.